<<< Vissza az Oldtimer Szuperkupa Nyitólapjára

2020.12.18.  Oldtimer Szuperkupa 2021 naptárterv
Megkezdődött a jövő évi Szuperkupa-szezon előkészítése. A tervek szerint visszatér a Budapest Classic, így ismét négy fordulóból áll majd a sorozat.
A futamok tervezett dátumai:
  • HUNGARIA CLASSIC: 2021. május 8. (Mór - Budapest)
  • BALATON CLASSiC: 2021. június 5. (Balaton-felvidék)
  • BUDAPEST CLASSIC: 2021. június 20. (Budapest)
  • CHRONO CLASSIC: 2021. október 2. (Székesfehérvár - Balatonlelle)
Boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket, sikerekben és veterános élményekben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

2020.11.11.  Hivatalos végeredmények
Az utolsó futam után feltöltött ideiglenes végeredményekhez nem érkezett észrevétel, így hivatalossá váltak. Megtekinthetők a Pontállás menüpont alatt.
Gratulálunk és köszönjük a részvételt minden versenyzőnknek. Találkozzunk 2021-ben is az Oldtimer Szuperkupa futamain!

2020.09.16.  Célba futott a Total Chrono Classic és a Szuperkupa szezon
Szeptember 12-én 102 veteránautós páros sorakozott fel a székesfehérvári rajtnál, hogy nekivágjon a Total Chrono Classic több mint 300 km-es távjának. Bár ez a futam idén is megtartotta szokásos, szeptember közepi dátumát, erre a hétvégére visszatért a nyár, és ragyogó napsütésben autózhattak a résztvevők Somogy és Tolna dombságain, kanyargós útjain. Az ebéd a szekszárdi Bodri Pincészetben várta a mezőnyt, és útközben természetesen számos 1/100-as feladat is próbára tette a párosokat. A befutó szokásos helyszínén, a balatonlellei BL Yachtclubban idén szabadtéri vacsora és díjkiosztó zárta a napot. Az abszolút verseny győztese a Stoye Miklós Claus - Stoye Kevin páros lett, míg a Szuper kategóriában a Hungaria Classic után ismét Csehországba került a legnagyobb díj, Stepán és Albert Pance révén. Open-ben Szilvássy Dénes és Szilvássy Viktória gyűjtötték a legkevesebb hibapontot, míg a külön kiírt Modern kategóriában a befutó házigazdája, Tóth Balázs lett az első, Marosváry Miklós navigálásával. A teljes eredménylisták, video-összefoglaló és fotógalériáink elérhetők a www.chronoclassic.hu weboldalon.
Az idei évre az Oldtimer Szuperkupa sorozata is véget ért, az ideiglenes végeredmények megtekinthetők Pontállás menüpontunkban. Az eredményekkel kapcsolatban október végéig várjuk az esetleges észrevételeket az auto@chronomoto.hu e-mail címre, ezt követően hivatalossá válnak.

2020.09.03.  BALATON CLASSiC - ezúttal nyárzáróként
Idén kivételesen augusztus utolsó szombatjára került át a balatoni Szuperkupa-futam. Az előzetes jóslatok beváltak, szikrázó napsütésben, az év legforróbb napján kanyargott a mezőny a Balaton-felvidéken. A hőmérséklet mellett a létszám is rekordot döntött, 116 páros vágott neki a Veszprém Aréna parkolójából a 240 km-es távnak. A balatonfüredi befutó után kiderült, hogy a legnagyobb trófea ismét Csehországba kerül, Albert Pance és Martina Fau szerezték meg az abszolút győzelmet. Szuper kategóriában Csillagh Bence és Csillagh Borbála, míg Open-ben Szabó Berta és Szabó Bernát gyűjtötték a legkevesebb hibapontot. Részletes eredmények és pontállások már elérhetők honlapunkon.
A következő futam, a Chrono Classic szeptember 12-én zárja az idei OSZ szezont. Több mint 90 páros már benevezett, de a héten még lehet jelentkezni a www.chronoclassic.hu weboldalon.

2020.08.27.  Hétvégén BALATON CLASSiC
2020-ban kivételesen nem a nyár első, hanem utolsó hétvégéjén rajtol el a BALATON CLASSiC. Az idén már 13. kiadásához érkező verseny hagyományosan a péntek esti Prológgal veszi kezdetét, amelyre több mint 70 páros jelezte részvételi szándékát. Az előfutam Siófok főteréről rajtol, és Veszprémben, a Betekints-völgyben fut célba este 8 óra körül. Szombaton, a fő versenynapon pedig több mint 110 autó vág neki az útvonalnak a Veszprém Aréna parkolójából. Délelőtt érinti a mezőny többek között Városlődöt, Devecsert, Sümeget a tapolcai ebéd előtt. Délután a Balaton-felvidéken kanyarognak a veteránok, hogy Nagyvázsony, Zánka, Tihany és Tótvázsony érintésével célba érjenek Balatonfüreden. A benevezett párosok és autók listája, időterv és egyéb információk megtalálhatók a www.balatonclassic.hu weboldalon.

2020.07.03.  BALATON CLASSiC - elindult a nevezés
Már lehet nevezni az idei második Szuperkupa-futamra. A BALATON CLASSiC ezúttal nyár eleje helyett augusztus utolsó szombatján, 29-én kerül megrendezésre. Péntek délután szokás szerint opcionális prológon melegíthetnek be a résztvevők, amely Siófoktól Veszprémig vezet. Szombat reggel Veszprémből rajtolunk, és tapolcai ebéd után Balatonfüredre futunk be, napközben bejárva a Balaton-felvidék és környékének szép tájait. Információk és nevezés a www.balatonclassic.hu weboldalon.

2020.06.30.  Rendhagyó nyári szezonnyitó
Június utolsó szombatján végre elrajtolt a 2020-as Szuperkupa-szezon. A Hungaria Classic móri rajtjánál 60 autóból álló mezőny sorakozott fel, hogy nekivágjon a mintegy 270 km-es túrának. Délelőtt észak felé kanyarodott az útvonal, egészen a Dunáig bejárva Komárom-Esztergom megye kanyargós útjait. Ebédre ismét Mórra tértek vissza a résztvevők, majd a délutáni etap Budapest felé vezetett a nyári forróságban. A nap során nem volt hiány az izgalmakban, a navigálás mellett 13 normál és négy titkos 1/100-as feladat tette próbára a résztvevőket. Végül a Csehországból érkezett Stepan Pance - Albert Pance páros duplázott, a Szuper kategória értékelése mellett az Abszolútot is megnyerték. Open-ben a Szabó Berta - Szabó Bernát testvérpár gyűjtötte a legkevesebb hibapontot.
Az Oldtimer Szuperkupa nyár végén, augusztus 29-én folytatódik a BALATON CLASSiC futamával. Néhány napon belül elérhetők lesznek a részletes információk, és megnyílik a nevezés is.

2020.05.28.  Hungaria Classic - újratöltve
A szezonnyitó túra tervezett új dátuma: június 27. szombat. A részletes információk és az online nevezés már elérhetők a www.hungariaclassic.hu weboldalon.
Kérjük, hogy az is jelentkezzen újra, aki korábban már elküldte a nevezését.

2020.05.22.  Oldtimer Szuperkupa 2020 frissített naptárterv
A járványhelyzet javulásának, illetve a korlátozó intézkedések enyhítésének köszönhetően remélhetőleg elindíthatjuk az Oldtimer Szuperkupa idei szezonját. Három futammal állunk 2020 elé, az alábbiakban meghirdetett program a törvényi változások esetleges szigorodása esetén változhat:
 • A szezonnyitó Hungaria Classic június 27-én, szombaton kerül megrendezésre Mór és Budapest között. A nevezés és a pontos feltételek 30 nappal a verseny előtt kerülnek fel a weboldalra.
 • A Budapest Classic Grand Prix minden évben nagyon frekventált budapesti helyszíneket érint, és hagyományosan nagy érdeklődésre tart számot. Sajnos ez a túra 2020-ban nem megrendezhető a korlátozások és kockázatok miatt, így a megszokott különleges helyszíneket tovább erősítve 2021 júniusában térünk vissza a fővárosba.
 • A Balaton Classic augusztus 29-én, szombaton kerül megrendezésre, reméljük a megszokott péntek délutáni prológ is a program része lehet.
 • A Chrono Classic szeptember 12-én, az eredeti tervek szerint kerül lebonyolításra.
A 2019-es év elnapolt bajnoki díjkiosztóját biztosan valamelyik rendezvényhez kapcsoljuk majd, ennek lebonyolításáról is zajlanak az egyeztetések.
Jó készülődést kívánunk, hamarosan jelentkezünk a részletekkel!

2020.04.07.  Balaton Classic - ELHALASZTVA
Sajnos a járványhelyzet és a korlátozó intézkedések határozatlan ideje miatt a BALATON CLASSiC sem az eredeti, megszokott június eleji időpontban kerül megrendezésre. A tervezett új dátum 2020. augusztus 30. vasárnap. Egyelőre ez is csak tájékoztató jellegű, amint tudunk konkrétumokkal szolgálni, pontosítjuk az információt.

2020.03.16.  Hungaria Classic - ELHALASZTVA
Az utóbbi napok egyre komorabb hírei és korlátozó intézkedései, valamint ezek bizonytalan határidős kilátásai miatt az április 25-re kiírt szezonnyitó Hungaria Classic bizonytalan időpontra eltolódik.
Dolgozunk azon, hogy a versenyeinket - átalakított versenynaptárral - az év folyamán mindenképpen megrendezzük.

2020.01.07.  2020-as versenynaptár és Hungaria Classic nevezés
Boldog, sikeres új évet kívánunk minden veteránosnak és érdeklődőnek!
A 2020-as szabályzatok és versenynaptár már elérhetők weboldalunkon. Tavalyhoz hasonlóan idén is 4 egynapos futamból fog állni az Oldtimer Szuperkupa sorozata.
A szezonnyitó versenyre, a Hungaria Classic-ra már el is kezdődött a nevezés. Az immár 18. kiadására készülő verseny április utolsó szombatján lesz, és az utóbbi években bevált recept szerint Mórról Óbudára vezet az útvonala. Bővebb info és nevezés: www.hungariaclassic.hu

2019.11.12.  Hivatalos végeredmények
Az észrevételezési határidő lejártával hivatalossá váltak az idei Oldtimer Szuperkupa végeredményei, megtekinthetők a Pontállás menüpontban. Gratulálunk minden helyezettnek, és a 2019-es versenyek összes résztvevőjének. Találkozzunk jövőre is az Oldtimer Szuperkupa futamain!

2019.10.03.  A Total Chrono Classic zárta a Szuperkupa szezonját
Szeptember 21-én gyönyörű őszi napsütés köszöntötte az idényzáró futam indulóit. 102 autó gyűlt össze a székesfehérvári rajtnál, hogy nekivágjanak a 270 km-es, változatos és sok újdonságot rejtő útvonalnak. Izgalmas 1/100-as feladatok során dőltek el a verseny és a szezon helyezései. A lellei BL Yachtclub-ban tartott díjkiosztón végül Ilkovits Ádám és Kemenes Csilla emelhették magasba a legnagyobb díjat, elhódítva ezzel 2019 bajnoki címét is. A 2. helyre Stoye Miklós Claus és Stoye Kevin futottak be, míg az abszolút dobogó 3. fokát, egyben a Szuper kategória futamgyőzelmét Császár Levente-Zoltán és Császár Edina-Teréz szerezték meg. Az Open kategória külön versenyét ifj. Erdélyi Zoltán nyerte, Klucsai Nóra navigálásával. Részletes eredmények ezen a linken tekinthetők meg.
Elkészültek az Oldtimer Szuperkupa 2019-es kiírásának ideiglenes végeredményei is, Pontállás menüpontunkban elérhetők. Az eredményekkel kapcsolatban október 31-ig várjuk az esetleges észrevételeket az auto@chronomoto.hu e-mail címen, ezt követően hivatalossá válnak.

2019.09.19.  Hétvégén Chrono Classic
100 veteránautó rajtol el szombat reggel Székesfehérvár belvárosából, hogy bejárja a Balaton déli partvidékét és környékét a 8. Total Chrono Classic alkalmából. A túra célpontja idén is Balatonlelle, de a jól bevált helyszínek mellett több új utat és kedves kis települést is felfedez a népes és változatos mezőny. A verseny egyben az Oldtimer Szuperkupa zárófutama is, így az 1/100-as szakaszok mellett az éves helyezések is fokozzák az izgalmakat. A díjkiosztó után a hagyományokat követve fergeteges záróbuli várja a résztvevőket a BL Yachtclubban. Bővebb információk a www.chronoclassic.hu oldalon.

2019.07.20.  Megnyílt a Chrono Classic nevezése
Már lehet jelentkezni az Oldtimer Szuperkupa zárófordulójára, a Chrono Classic-ra. Az egynapos verseny szeptember 21-én, szombaton rajtol Székesfehérvárról, hogy több mint 250 km megtétele, izgalmas utak és helyszínek bejárása után célba futhasson Balatonlellén. A napot a díjkiosztó után ezúttal is fergeteges buli zárja a BL YachtClub-ban. Részletes információk és nevezés a www.chronoclassic.hu weboldalon.

2019.07.09.  Budapesten járt az Oldtimer Szuperkupa
A sorozat 3. állomása a Budapest Classic Grand Prix volt, amely hagyományosan a nyári napforduló hétvégéjén került megrendezésre. Az idei túrán több mint 80 autó állt rajthoz, így népes és változatos "guruló múzeum" járta be a főváros útjait, többször átkelve a Duna különböző hídjain is. A résztvevők dolgát az 1/100-as feladatok mellett a forróság és a nyár eleji csúcsforgalom is megnehezítették, de végül csaknem 150 km után sikeresen célba futott a mezőny az Aquaworld Resort parkolójában. A díjkiosztó is tartogatott izgalmakat, ugyanis az Ilkovits Ádám - Kemenes Csilla és a Fritz Jirowsky - Gerhard Soukal párosok egyaránt 124 hibapontot szereztek, és csak a kisebb "eldobó" pont döntött előbbiek javára az abszolút elsőségért. A dobogó 3. fokára Erdélyi Zoltán és Erdélyi Csilla állhattak fel, míg a 4. helyet, és egyúttal a Szuper kategória győzelmét Szabó László és Szabó Balázs szerezték meg. Open-ben pedig ifj. Erdélyi Zoltán ért célba az első helyen, Klucsai Nóra navigálásával. A verseny részletes eredményei és az összetett pontállás megtekinthető honlapunkon.
Az Oldtimer Szuperkupa rövid nyári szünet után a Total Chrono Classic-kal zárja az idei szezont, a szeptember 21-ei egynapos versenyre hamarosan indul a nevezés.

2019.06.21.  Szombaton Budapest Classic Grand Prix
A BPCGP idén már a 13. alkalommal kerül megrendezésre, szokás szerint a nyári napforduló hétvégéjén, csatlakozva a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. A fővárosi verseny, amelyre csaknem 90 páros nevezett, idén az Oldtimer Szuperkupa pontszerző futama lesz. A délelőtt 10:30-as budaörsi rajtot néhány izgalmas "agglomerációs" helyszín követi, majd a belvárost és a budai hegyvidéket is célba veszi a mezőny, mielőtt este befutnak az Aquaworld Resort Budapest parkolójába. Információk és a nevezők listája elérhetők a www.bpcgp.hu weboldalon.

2019.06.06.  BALATON CLASSiC - Nyárindító hétvége
Bár az előrejelzések nem mindig voltak biztatóak, az időjárás végül megkímélte a 12. BALATON CLASSiC-ot, és igazi kora nyári hangulatban zajlott a Balaton környéki verseny. A péntek délutáni-esti Prológ Siófokról rajtolt, itt a gyakorlás mellett a másnapi minél előkelőbb rajthelyezésért szállt harcba a 75 induló páros. A bemelegítést végül Gál István és Juhász Zsuzsanna nyerte. Szombaton Balatonalmádiból rajtolt el a 120 tagúra bővült mezőny. Délelőtt a Balaton-felvidék dombjai és a Bakony erdőségei között kanyargott az útvonal, közben számtalan ismert és titkos feladat nehezítette a résztvevők dolgát. A tapolcai ebéd után a parthoz közelebb vitt az útvonal, az eldugott kis falvak és utak után Balatonfüredre és Tihanyba is ellátogattak a veteránok a befutó előtt. A versenyt az Ilkovits Ádám - Kemenes Csilla páros nyerte, Fritz Jirowsky és Gerhard Soukal, illetve Stoye Miklós Claus és Stoye Kevin előtt. Szuper kategóriában a cseh Tomas Adamu - Katerina Adamu páros ért célba az első helyen, míg az Open-t Szabó Blanka és Szabó Berta nyerte. Részletes eredmények és a bajnoki pontállás elérhetők honlapunkon.
Az Oldtimer Szuperkupa június 22-én folytatódik, a Budapest Classic Grand Prix-re péntekig (június 7.) még lehet nevezni a www.bpcgp.hu weboldalon.

2019.05.31.  Hétvégén BALATON CLASSiC
Hagyományosan az első júniusi hétvégén indul útjára a balatoni Szuperkupa futam, amelyre idén is megtelt a 120 férőhelyes rajtrács. Már pénteken késő délután, az opcionális Prológon is csaknem 80 veteránautó vág neki az útvonalnak, amely Siófokról Balatonalmádiba vezet. Szombaton, a fő versenynapon pedig kiegészül a létszám, és szinte az egész Balaton-felvidéket bejárja a népes mezőny. Délelőtt a Bakony erdőibe is tesznek egy rövid kirándulást, érintve többek között Veszprém, Tótvázsony, Ajka, Nyirád, Sümeg településeket. A tapolcai ebéd és pihenő után pedig a "magyar tenger" közelében autóznak; ekkor sok más mellett Káptalantóti, Dörgicse, Pécsely, Balatonfüred, Tihany, Alsó- és Felsőörs szerepel az útvonalban az almádi befutó előtt. Információk és a résztvevők listája a honlapon: www.balatonclassic.hu

2019.05.01.  Jó hangulatú szezonnyitó
Április utolsó szombatján indult útjára az OSZ első fordulója, a Hungaria Classic. Az előrejelzések ellenére az időjárás megkímélte a versenyt, és ideális túrázóidőben vágott neki a változatos mezőny a mintegy 270 km-es távnak. Délelőtt Mórról rajtolva a Bakony útjait kalandozták be a veteránok, útba ejtve több régen nem érintett helyszínt és útszakaszt is. Az ebédnek és egy rövid pihenőnek ismét Mór adott otthont, majd a főváros felé vette az irányt a mezőny, közben tempós és trükkös 1/100-as szakaszokon tehették próbára magukat. Az izgalmas versenyt jó hangulatú díjkiosztó zárta a vacsora után az óbudai Buda Gourmet étteremben. Az abszolút első helyre a rutinos Erdélyi Zoltán - Erdélyi Csilla páros futott be, mindössze 178 hibaponttal. Mögöttük Kuttner Viktor és Friss Tamás végzett a második helyen, egyben a Szuper kategória győzelmét is megszerezve. A szoros versenyre jellemző, hogy az abszolút 3-4. helyen pontazonosság alakult ki az Ertl Ferenc - Grósz István, illetve Gál István - Juhász Zsuzsanna párosok között, és mindössze a jobb "eldobó" eredménnyel végzett a dobogón az előbbi csapat, ráadásul a következő helyezéseket is csak 1-1 hibapont válaszotta el tőlük! Open kategóriában Tomozi Balázs és Horváth Veronika gyűjtötték a legkevesebb hibapontot.
Eredmények és bajnoki pontállás elérhetők honlapunkon, a versenyen készült képek pedig megtekinthetők a www.hungariaclassic.hu weboldalon.
Az Oldtimer Szuperkupa sorozata június első hétvégéjén a Balatonnál folytatódik, a kedvezményes nevezés május 3-ig (péntek) még elérhető: www.balatonclassic.hu
A mai naptól pedig már nevezhető a 3. forduló, a Budapest Classic Grand Prix is!

2019.04.25.  Szombaton Hungaria Classic!
A hétvégén elrajtol az Oldtimer Szuperkupa idei szezonja. Április 27-én, szombaton Mór, Zirc, Bicske és Budapest között kanyarog a több mint 40 autót számláló mezőny. Információk és a résztvevők listája elérhetők a www.hungariaclassic.hu weboldalon.

2019.04.09.  A Hungaria Classic-ra még, a Balaton Classic-ra már lehet nevezni!
Jövő szerdán zárul a nevezés az Oldtimer Szuperkupa szezonnyitójára, a Hungaria Classic-ra (április 27. szombat). Az idén már a 18. alkalommal megrendezésre kerülő verseny információi elérhetők a www.hungariaclassic.hu weboldalon.
A mai naptól már nevezhető a második forduló, a BALATON CLASSiC is, amely hagyományosan a nyár első szombatján (június 1.) lesz, a központ idén is Balatonalmádi. Infó és nevezés: www.balatonclassic.hu

2019.03.06.  Oldtimer Szuperkupa 2018 díjkiosztó
Kedd este díjaztuk a Magyar Autóklub Közgyűlési termében az előző évad legjobb eredményeket elért versenyzőpárosait. Díjat kaptak az Abszolút értékelés első 10 és a Szuper kategória első 3 helyezett párosai, illetve a Csapatverseny győztes alakulata is. Ezúton is gratulálunk a helyezetteknek és a tavalyi szezon minden résztvevőjének. A díjkiosztó képei megtekinthetők EBBEN az albumban.
2019 első versenyére, a Hungaria Classic-ra (április 27. szombat) már lehet nevezni, egészen április 17-ig a www.hungariaclassic.hu weboldalon.

2019.01.27.  Oldtimer Szuperkupa évkezdési információk
Boldog, sikerekben és veterános élményekben gazdag új évet kívánunk!
 • 2019-es versenynaptár és szabályzat
Az egyeztetések lezárultával hivatalossá váltak az aktuális szabályzatok, és kialakult az idei év versenynaptára, amelyet 4 db egynapos, 1x-es szorzós verseny alkot:
    - 2019. április 27.: HUNGARIA CLASSIC
    - 2019. június 1.: BALATON CLASSiC
    - 2019. június 22.: BUDAPEST CLASSIC GRAND PRIX
    - 2019. szeptember 21.: CHRONO CLASSIC
 • Díjkiosztó 2018
Az előző szezon díjkiosztóját március 5-én (kedd) este tartjuk Budapesten, a Magyar Autóklub székházában. A díjátadó előtt, délután a helyszínen 1/100-as gyakorlási lehetőséget is biztosítunk.
 • Hungaria Classic nevezés
Elindult a nevezés is az évad első versenyére, a Hungaria Classic-ra. A szezonnyitó útvonala a tavalyi receptet követve Mórról Budapestre vezet április utolsó szombatján. Részletes információk és az on-line jelentkezés már elérhetők a verseny weboldalán: www.hungariaclassic.hu.

2018.12.05.  Hivatalos végeredmények
Hivatalossá váltak az Oldtimer Szuperkupa 2018-as szezonjának végeredményei, elérhetők a Pontállás menüpontban. Köszönjük az idei részvételt minden versenyzőpárosnak, és jó pihenést, kellemes ünnepeket kívánunk a téli időszakra!
A 2019-es évad részleteivel az év elején jelentkezünk.

2018.09.24.  A Total Chrono Classic zárta az idei Oldtimer Szuperkupa szezont
Hetedik alkalommal rajtolt el szombaton Székesfehérvárról a Total Chrono Classic. A nevezés idén is rekordot döntött, 111 páros vágott neki a mintegy 280 km-es útvonalnak. Délelőtt új utakat és helyeket fedezett fel a mezőny Iszkaszentgyörgy, Kincsesbánya és Várpalota környékén. A Balaton-partra megérkezve Akarattya a magaspart csodás panorámájával és egy trükkös feladattal várta a résztvevőket, majd Zamárdiban, a Szent Kristóf Pincészetben fogyaszthatták el a jól megérdemelt ebédet. Délután Kaposvár felé vettük az irányt, a tavalyról már ismerős szántódpusztai erdőgazdasági út és a bonnyai horgászparadicsom érintésével. A rövid délutáni pihenő után még betértünk Alsóbogátra, majd a fonyódi piactér jelentette az utolsó 1/100-as feladatot a lellei befutó előtt.
A változatos és néhol bonyolult pontossági szakaszokon a legkevesebb hibapontot, 167-et Ilkovits Ádám és Kemenes Csilla gyűjtötték be, őket a Szabó Endre - Gömöri Melinda, illetve a Fritz Jirowsky - Gerhard Soukal párosok követték az abszolút dobogón. Szuper kategóriában Pásztor Tamás és Bata Éva, Open-ben pedig Shay Haas és Helsa Ardino bizonyultak a legjobbnak. Részletes eredmények ITT.
Mivel a szezonzárónak szánt MiSTER CLASSiC idén elmarad, a Pontállás menüpontban elérhető táblázatok már a szezon ideiglenes végeredményei is egyben. Az eredményekkel kapcsolatban október 31-ig várjuk az esetleges észrevételeket az auto@chronomoto.hu címen, ezt követően hivatalossá válnak.
Gratulálunk minden résztvevőnek a Total Chrono Classic-on, illetve az egész 2018-as szezonban is!

2018.07.11.  Total Chrono Classic - Elindult a nevezés
Idén már hetedjére rajtol el a Total Chrono Classic Székesfehérvárról, hogy egy nap alatt bejárva a Balaton déli partvidékét és Somogy dombságait, célba érjen Balatonlellén. A jól bevált recept tehát változatlan, de a részletekben idén is hoz majd újdonságokat a verseny, eddig nem járt utakra és helyszínekre is elvezet az itiner. Bár 2018-ban nem a Chrono Classic lesz a Szuperkupa utolsó fordulója, a fergeteges esti záróbuli a BL Yachtclubban ezúttal sem maradhat ki a programból.
Részletek és nevezési lap már elérhetők a www.chronoclassic.hu weboldalon.

2018.06.07.  BALATON CLASSiC - Season Eleven
Immár a 11. alkalommal indította a veterános nyarat a BALATON CLASSiC június első hétvégéjén. Az időjárás ehhez méltóan kánikulával és ragyogó napsütéssel fogadta a színes és népes mezőnyt. Már a pénteki prológon is (amely Siófoktól Balatonalmádiig kanyargott) csaknem 80 veteránautó állt rajthoz; az opcionális bemelegítést a tavalyi bajnok páros, Fritz Jirowsky és Gerhard Soukal nyerték. Szombaton pedig idén is a 120-as limitet súrolta a létszám, a mezőnyben rengeteg olyan párossal, akik először próbálták ki az 1/100-as versenyek világát. Az itiner Almáditól Tapolcáig és vissza vezette a mezőnyt a Balaton-felvidéken. Útközben egyszerűnek tűnő, de néha mégis trükkös pontossági feladatok vártak a résztvevőkre. A legkevesebb hibapontot, 105-öt (alig több, mint 1 mp eltérés az egész verseny alatt!) Ilkovits Ádám és Kemenes Csilla gyűjtötték, így ők nyerték az abszolút értékelést. Szuper kategóriában Farkas Zoltán és Sándor Fruzsina szerezték meg az első helyet, míg az Open kategória győztese egy fiatal hölgy-páros, Szabó Blanka és Szabó Berta lett.
A teljes eredménylista és a bajnoki pontállás elérhetők honlapunkon.
Az Oldtimer Szuperkupa szeptemberben folytatódik a Chrono Classic-kal, a részletekkel még a nyári szünetben jelentkezünk!

2018.05.31.  Hétvégén 11. BALATON CLASSiC
A szokásos módon a nyárnyitó hétvégén, június 1-jén és 2-án kerül megrendezésre a Szuperkupa 2. fordulója. A verseny idén is a bevált receptet követi: regisztráció, gyakorlás és prológ rajt Siófokon péntek délután; már a fakultatív előfutamra is több mint 90 páros nevezett be! A szombati nap pedig ezúttal is "telt házzal" rajtol, 120 veteránautó kanyarog majd szombaton a Balaton-felvidéken, érintve többek között Balatonalmádit (rajt- és célhelyszín), Balatonfüredet, Nagyvázsonyt, Tapolcát, Badacsonyt, Balatonudvarit és Tihanyt is. Információk és az indulók listája elérhetők a www.balatonclassic.hu oldalon.

2018.04.10.  Borúra derű - Hungaria Classic 2018
Nem sok jót ígért az időjárás április első szombatjának reggelén, azonban a kereken 50 rajthoz álló párost nem tántorította el a tavaszi eső. A délelőtti útvonal Mór központjából rajtolva olyan, sok éve nem járt helyekre vezette el a mezőnyt, mint Pannonhalma, a vadregényes ravazdi erdőgazdasági út, vagy a kisbéri Angol kert. Eközben trükkös, néhol szokatlan jellegű 1/100-as feladatok nehezítették a résztvevők dolgát. Jól is esett a déli pihenő, ismét Móron, ahol az Ezerjó étterem kitűnő ebéddel várta a mezőnyt. Délután ismét a stoppereké volt a főszerep. Környe, Tarján és Budajenő már régi ismerősként üdvözölte a veteránokat, míg Bicske és Csabdi új helyszínként, fantasztikus fogadtatással köszöntötte a mezőnyt. Az óbudai befutó után már csak a díjkiosztó és a vacsora volt hátra a Buda Gourmet Bistro-ban. Az abszolút értékelés nagyon szoros eredményt hozott, Stoye Miklós Claus és fia, Kevin mindössze 3 hibaponttal előzték meg Erdélyi Zoltán és Erdélyiné Csilla párosát, a harmadik helyre Szabó Endre és Gömöri Melinda futott be. Szuper kategóriában az abszolúthoz hasonlóan egy apa-fia páros, Horváth Zoltán és Horváth Barnabás szerezte meg az első helyet, míg az Open-ben ifjabb Erdélyi Zoltán lett az első, Klucsai Nóra navigálásával.
Az eredmények és a pontállás már elérhetők honlapunkon, beszámoló és fotók pedig hamarosan a www.hungariaclassic.hu oldalon.
A Szuperkupa a nyár első hétvégéjén folytatódik a Balaton Classic-kal, amelyre már lehet nevezni a verseny honlapján.

2018.04.09.  Díjkiosztó 2017
Április 6-án, péntek este került megrendezésre (a Hungaria Classic előregisztrációjával összekötve) az Oldtimer Szuperkupa 2017-es díjkiosztója a Magyar Autóklub központjában. Az Abszolút, Szuper kategória és a Csapatverseny helyezettjei mellett a szuperkupás hagyományokhoz híven díjat kaptak a tavalyi év leghűségesebb (legalább 3 versenyen rajthoz állt) párosai is. Ezúton is köszönjük a részvételt minden versenyzőpárosnak, és gratulálunk a helyezetteknek. A díjkiosztó képei megtekinthetők EBBEN az albumban, és ráadásként a tavalyi rendezvényről is összegyűjtöttünk néhány fotót ITT.

2018.04.05.  Szombaton Hungaria Classic
50 autóval rajtol az Oldtimer Szuperkupa szezonnyitója április első szombatján. Az útvonal a móri start után érinti többek között Bodajk, Bakonyoszlop, Pannonhalma és Kisbér településeket. Az ebéd szintén Móron lesz, délután pedig a fővárosba fut be a mezőny, útba ejtve többek között Környét, Tarjánt, Bicskét és Budajenőt is. Részletes információk a www.hungariaclassic.hu weboldalon, illetve az Oldtimer Szuperkupa Facebook-oldalán érhetők el.

2018.03.20.  Hungaria Classic - még 10 nap a nevezésből
Jövő péntekig (március 30.) lehet még nevezni az Oldtimer Szuperkupa szezonnyitó futamára, a Hungaria Classic-ra. Az április első szombatján zajló egynapos verseny útvonala Mór és Budapest között kanyarog, több régóta nem érintett vagy új útszakaszt és települést is magában foglalva. Nevezés és részletes információk a www.hungariaclassic.hu weboldalon.

2018.02.05.  2018-as szabályzatok és Hungaria Classic nevezés
Honlapunk Szabályzatok menüpontjában már elérhetők az idei évre érvényes dokumentumok. A szabályokban nincs lényeges változás a tavalyi évhez képest.
Az Oldtimer Szuperkupa szezonnyitó futama idén is a Hungaria Classic lesz, amely április 7-én (szombat) kerül megrendezésre. Az egynapos verseny főként Mór köré szerveződik, itt lesz a rajt és az ebéd is. Napközben eddig még nem vagy csak sok évvel ezelőtt érintett utakra és településekre vezet az itiner, a vacsora és a díjkiosztó pedig a korábbi évek bevált helyszínén, az óbudai Buda Gourmet Bistro-ban lesz. Részletes információk és online nevezés elérhetők a www.hungariaclassic.hu weboldalon.

2017.12.21.  Boldog karácsonyt & BÚÉK 2018
Az Oldtimer Szuperkupa 2018-ban is várja kedves rajongóit akár résztvevőként, akár az utak mellett lelkes közönségként. Kellemes ünnepeket, boldog új évet kívánunk, és jó készülődést a csendes téli napokon!
2018-as versenynaptárunk:
• Hungaria Classic - 2018. április 7.
• Balaton Classic - 2018. június 2.
• Total Chrono Classic - 2018. szeptember 22.
• Mister Classic - 2018. október 12-13. TÖRÖLVE!

2017.11.29.  Hivatalos végeredmények
Hivatalossá váltak az Oldtimer Szuperkupa 2017-es szezonjának eredményei, elérhetők Pontállás menüpontunkban. A sorozat szervezői gratulálnak az eredményekhez, és köszönik a részvételt minden indulónak. A 2018-as versenynaptár kialakítása folyamatban van, a részletekkel januárban jelentkezünk.

2017.09.29.  Teltházas szezonzáró
Minden eddiginél több, 105 veteránautó sorakozott fel Székesfehérváron a Chrono Classic rajtjához szeptember 23-án, szombaton reggel. A népes mezőnyre csaknem 300 km, és 13 pontossági feladat (közte 2 titkos) várt a szezonzáró futamon. Az időjárás a legszebb arcát mutatta, őszi napfényben kanyaroghattak az oldtimerek Tolna és Somogy megye útjain. Szabó László és Pajor Andrea szenzációs teljesítménnyel nyerték meg a versenyt, elhódítva egyúttal a Szuper kategória legnagyobb serlegét is. Az abszolút dobogós helyeken még Marosi György és Marosiné Vince Ágota, illetve Fritz Jirowsky és Gerhard Soukal osztoztak. Utóbbi párosnak a harmadik helyezésért járó pontok egyben a bajnoki címet is jelentették. Open-en Tajthy Dávid és Villányi Dáriusz gyűjtötték a legkevesebb hibapontot. Összefoglaló és fotóalbum a www.chronoclassic.hu oldalon, a bajnokság ideiglenes végeredménye pedig Pontállás menüpontunkban érhető el - ezzel kapcsolatban november 15-ig várjuk az észrevételeket, mielőtt az eredmények hivatalossá válnak.

2017.09.21.  Szombaton Chrono Classic
Idén már a 6. alkalommal zárja az Oldtimer Szuperkupa szezonját a Chrono Classic, amelyre rekordszámú, 106 nevezés érkezett. Az egynapos verseny útvonala ezúttal is Székesfehérvárról Balatonlellére vezet, az ebédszünetben pedig tavalyhoz hasonlóan a kaposvári Kossuth téren pihennek meg a veteránok. A fentieken kívül is sok izgalmas helyszín és meglepetés várja a népes mezőnyt, este pedig a Chrono Classic hagyományaihoz híven záróbuli koronázza meg a napot a lellei BL Yachtclubban. Információk és rajtlista elérhető a www.chronoclassic.hu oldalon.

2017.09.11.  Jubilált a MiSTER CLASSiC
15. alkalommal vágott neki a MiSTER CLASSiC mezőnye a kétnapos útvonalnak, amely Vas megye kis településeire és Kelet-Ausztria hegyi szerpentinjeire vezette el a 40 résztvevő párost. Az időjárásra sem lehetett panasz, ragyogó napsütés fogadta a résztvevőket a bükfürdői gyakorlásnál és rajtceremóniánál, csak szombat délelőtt ereszkedett le némi köd az osztrák hegyek között. De ezt is feledtették a greinbach-i rallycross-pálya, a délutáni lélegzetelállító hegyi utak, na és persze az összesen 24 (közte 3 titkos) pontossági feladat izgalmai. Az abszolút győzelmet végül Szabó Endre és Gömöri Melinda szerezték meg kiváló teljesítménnyel, mindössze 251 hibapontot begyűjtve. Szuper kategóriában Ertl Ferenc és Ertl Katalin, Open-ben pedig Jungmayer Csaba és Réti Zsuzsanna végeztek az első helyen. Eredmények és bajnoki pontállás megtekinthetők a megfelelő menüpontokban, beszámoló és fotók pedig hamarosan a www.misterclassic.hu weboldalon.

2017.09.06.  15. MiSTER CLASSiC a hétvégén
Jubileumi 15. kiadásához érkezett a MiSTER CLASSiC. Péntek délután és szombaton Bükfürdőről indulva és ugyanoda visszatérve kanyarognak a veteránok Vas megye és Kelet-Ausztria tájain. Az útvonal ezúttal is új és rég nem járt helyszínekre, utakra vezeti el 40 autós mezőnyét. Információk és a résztvevők listája elérhetők a www.misterclassic.hu honlapon.

2017.07.27.  Nevezés az Oldtimer Szuperkupa szeptemberi versenyeire
Bár még tart a nyári pihenő, a nevezés már elkezdődött a szezon második felének mindkét futamára. A MiSTER CLASSiC a hagyományokhoz híven kétnapos lesz (szeptemer 8-9.), és Bükfürdő központtal járja be Északnyugat-Dunántúlt és Ausztria közeli tájait. Információk és nevezés a www.misterclassic.hu weboldalon érhetők el.
A sorozatot idén is a CHRONO CLASSIC zárja (szeptember 23.), amelynek útvonala a tavaly bevált recept szerint Székesfehérvár - Kaposvár - Balatonlelle közt kanyarog. A nap végén pedig a megszokott záróbuli koronázza majd meg az idei évadot. Információk és nevezés a www.chronoclassic.hu honlapon.

2017.06.06.  Tizedszerre is célba ért a BALATON CLASSiC
Idén is június első hétvégéjén, ezúttal pünkösdkor került megrendezésre a BALATON CLASSiC. A péntek esti Prológon, amely a versenybe nem számított bele, de a másnapi rajtsorrendet adta, csaknem 90 páros autózott Siófoktól Balaton-almádiig. Szombat reggel pedig már a teljes mezőny, 111 autó felsorakozott a központban, hogy elrajtoljon a túrán. Igazi nyári hőség és napsütés fogadta a résztvevőket, akik 13 (közte 2 titkos) 1/100-as szakaszon mérkőzhettek meg, miközben a Balaton-felvidék csodás tájain autóztak. Végül az osztrák Fritz Jirowsky - Gerhard Soukal páros folytatta idei győzelmi sorozatát, és a Hungaria Classic után a második futamot is megnyerték. Szabó Endre - Szabó Berta, illetve Ilkovits Ádám és Kemenes Csilla állhattak még fel az abszolút értékelés dobogójára. Szuper kategóriában dr. Ladányi Tamás és Kováts Balázs, Open-ben pedig Nagy Zoltán és Nagy Máté gyűjtötték a legkevesebb hibapontot. Eredmények és pontállás már elérhetők a honlapunkon, beszámoló és fotók pedig hamarosan felkerülnek a www.balatonclassic.hu oldalra.
Az Oldtimer Szuperkupa a nyári szünet után, szeptemberben folytatódik a MiSTER és CHRONO Classic versenyekkel. Részletek hamarosan - addig is jó pihenést kívánunk minden veteránosnak!

2017.06.01.  Hétvégén 10. BALATON CLASSiC
Több mint 110 veteránautó járja be a Balaton környékét a pünkösdi hosszú hétvégén a jubileumi, 10. BALATON CLASSiC keretében. Már az opcionális prológra is mintegy 90 páros jelezte a részvételi szándékát; ők Siófoktól Balatonalmádiig autóznak péntek este. Szombaton, a főversenyen pedig Balatonalmádi adja a rajt és a befutó helyszínét is, közben pedig a népes mezőny bejárja a Balaton-felvidéket, többek között Veszprém, Magyarpolány, Tapolca, Zánka, Tihany és Balatonfüred érintésével. Információk, résztvevők és látványos helyszínek listája megtalálhatók a www.balatonclassic.hu honlapon.

2017.05.03.  Hungaria Classic - bevált helyszínek, újdonságokkal
Április utolsó szombatján rajtolt el a Hungaria Classic 40 autóból álló mezőnye Tata mellől, a Pikant Pajtától. A túra idén is a Vértes, Gerecse és Pilis hegyei között kanyargott a budapesti befutó előtt. Bár sok helyszín már ismerős lehetett a korábbi évekből, a szervezők igyekeztek ezeket új oldalukról bemutatni, így az útvonal változatosságára ezúttal sem lehetett panasz. Ahogy a feladatokra sem: néhány helyszínen igazán trükkös, gondolkodást és stratégiát igénylő mért szakaszok vártak a résztvevőkre, amelyek még az élmezőny rutinos tagjainak is fejtörést okoztak. Fritz Jirowsky és Gerhard Soukal jól hasznosították a külföldi versenyeken szerzett tapasztalatukat, és megnyerték az abszolút versenyt a Stoye Miklós Claus - Stoye Kevin, illetve Marosi György - Marosiné Vince Ágota párosok előtt. Szuper kategóriában Csehországba került az első díj Albert Pance - Anna Ruthová páros révén, míg Open-ben Péter Zoltán és Péter-Hauser Barbara gyűjtötték a legkevesebb hibapontot. Eredmények és pontállás megtekinthetők honlapunkon; a versenyen, illetve a díjkiosztón készült fotók pedig elérhetők a linkekre kattintva.
Az Oldtimer Szuperkupa június első hétvégéjén folytatódik a BALATON CLASSiC-kal, amelyre még lehet jelentkezni a www.balatonclassic.hu honlapon.

2017.04.27.  Hétvégén Hungaria Classic
Változatos mezőny rajtol el szombat reggel a tatai Pikant Pajtától: a szezonnyitó futam 40 párosa 16 különböző autómárkát vonultat fel. A túra idén is a Dunántúl északkeleti részét járja be, érintve többek között Környe, Mór, Oroszlány, Esztergom és Pilisvörösvár településeket a budapesti befutó előtt. Információk, a résztvevők listája és látványos nézői pontok elérhetők a honlapon: www.hungariaclassic.hu

2017.04.03.  Nevezés az Oldtimer Szuperkupa első két futamára
Április 21-ig lehet jelentkezni a szezonnyitó versenyre, a Hungaria Classic-ra, amely április 29-én kerül megrendezésre. Az egynapos túra itinere Tatáról Budapestre vezeti a résztvevőket. Bővebb információk a honlapon: www.hungariaclassic.hu
Elkezdődött a nevezés a Balaton Classic-ra is, amelynek dátuma hagyományosan június első szombatja, és Almádi központtal idén is a csodás Balaton-felvidék útjain kanyarog. Info és nevezés: www.balatonclassic.hu

2017.03.14.  Elkezdődött a szezon - Évnyitó, Díjkiosztó, HC nevezés
Végre itt a jó idő, kezdődik a veterános idény! Március 5-én az Évnyitó 1/100 adott jó alkalmat a bemelegítésre, hangolódásra az Oldtimer Szuperkupa versenyeihez. A könnyed, Budapest környéki túrán nem volt kötelező a veteránnal való indulás, a profik mellett a pontossági versenyek világával ismerkedő újoncok és haladók is szép számmal vettek részt a futamon.
A verseny díjkiosztója után került sor a Szuperkupa 2016-os szezonjának díjátadójára is. A helyezettek mellett, immár hagyományos módon a "hűséges", tavaly legalább 3 futamon induló párosok is átvehették díjaikat. A rendezvényről néhány fotó megtekinthető EZEN a linken.
A Oldtimer Szuperkupa idén is várja a párosokat, akik kipróbálnák magukat és veteránautójukat a pontossági szakaszok fotocellái között. Az első forduló, a Hungaria Classic április 29-én rajtol Tatáról, és idén is Budapestig vezeti az itiner a résztvevőket. Részletes információk és nevezés már elérhetők a rendezvény honlapján: www.hungariaclassic.hu

2017.02.06.  Évnyitó 2017 és Díjkiosztó 2016
Az Oldtimer Szuperkupa meghirdeti 2017 első veteránautós aktivitását. Március 5-én, vasárnap napközben mindenkit várnak akár oldtimer, akár új autóval az 1/100-as pályák, késő délután pedig a 2016-os Szuperkupa-szezon Díjkiosztója fog zajlani a Pásztor Classic budapesti szalonjában. A rendezvényekre külön is lehet jelentkezni, de a díjkiosztóhoz is ki kell tölteni az online "Nevezést" a rendezvény honlapján: www.chronomoto.hu/evnyito

2017.01.03.  BÚÉK & Versenynaptár 2017
Az Oldtimer Szuperkupa szervezői boldog, sikerekben és veterános élményekben gazdag 2017-es esztendőt kívánnak mindenkinek! Íme az idei versenynaptár:
• 2017. április 29.: HUNGARIA CLASSIC
• 2017. június 3.: BALATON CLASSiC
• 2017. szeptember 8-9.: MiSTER CLASSiC
• 2017. szeptember 23.: CHRONO CLASSIC
A szabályzatok aktualizálása folyamatban van, rövidesen ezek is felkerülnek honlapunkra.

2016.12.01  OSZ 2016 hivatalos végeredmények
Hivatalossá váltak az idei szezon végeredményei; megtekinthetők a Pontállás menüpontban. Az Oldtimer Szuperkupa szervezői köszönik a részvételt minden versenyzőpárosnak, és gratulálnak az eredményekhez.

2016.10.14.  Total Chrono Classic video
Elkészült a szezonzáró futam video-összefoglalója. A látványos és hangulatos film megtekinthető ITT.

2016.09.27.  Balatonlellén ért véget az Oldtimer Szuperkupa szezonja
Egy nagyszerű év méltó megkoronázása volt az idei 4. futam, a Total Chrono Classic. 90 autó sorakozott fel szombat reggel Székesfehérvár központjában, hogy az Országalma mellől nekivágjanak a rekordhosszúságú, 300 km-es útvonalnak. A táv hossza nem volt véletlen: az ebédet új helyszínen, Kaposváron fogyaszthatták el a résztvevők, ahol szintén a veteránoké volt a belváros ezen a napon. Útközben eddig nem járt tájakon, csodás falvakon és szerpentineken át kanyaroghattak az oldtimerek az őszi napsütésben. A befutó helyszíne pedig tradicionálisan Balatonlelle, a BL Yachtclub volt, ahol a nap végén egy záróbulin pihenhették ki a fáradalmakat és a verseny izgalmait a résztvevők. A legkevesebb hibapontot, mindössze 121-et Ilkovits Ádám és Kemenes Csilla szerezték, megelőzve ezzel az Erdélyi házaspárt, és a Csehországból érkezett Albert Pance - Anna Ruthová csapatot. Az Oldtimer Szuperkupa idei bajnoka a 9. helyen célba érkező Marosi György - Marosiné Vince Ágota páros lett. A Szuper kategóriát az abszolút 3. helyezett Pance csapat nyerte, Szabó László - Pajor Andrea és az osztrák Fritz Jirowsky - Gerhard Soukal páros előtt. Stoye Miklós és fia, Kevin pedig 4. helyükkel megszerezték a Szuper bajnoki címet, pontegyenlőségben Jirowsky-ékkal, az év során elért több jobb helyezésük révén. Open kategóriában Duka László és Keresztúri Csilla ért célba az első helyen. A részletes eredmények ITT találhatók. Pontállás menüpontunkban pedig már elérhető az Oldtimer Szuperkupa ideiglenes végeredménye, amellyel kapcsolatban október 31-ig élhetnek észrevétellel a résztvevők az auto@chronomoto.hu e-mail címen. Az eredmények ezt követően (az esetleges észrevételek elbírálása után) hivatalossá válnak.

2016.09.15.  Visszatért a nyár a MiSTER CLASSiC-ra
Nem lehetett panasz az időjárásra az Oldtimer Szuperkupa 3. fordulója során: a péntek délelőtti regisztrációra és gyakorlásra Bükfürdőre érkező párosokat nyáridéző napsütés fogadta, ami szerencsére végig kitartott a két nap alatt. Péntek délután Hévízre autózott a mezőny a vasi és zalai dombok között, majd vissza Bükfürdőre - a hosszú etap utolsó kilométereit (és az utolsó 1/100-as szakaszt) a legtöbben már sötétben teljesítették. Szombaton pedig a szokásos, kis falvakkal, hegyekkel és szerpentinekkel fűszerezett ausztriai útvonal várt a 40 résztvevőre. Az összesen 23 (közte 3 titkos) mért szakasz során a legkevesebb hibapontot Janzer György és Janzer Szonja gyűjtötték, mögöttük Erdélyi Zoltán és Erdélyiné Csilla, illetve Gál István és Juhász Zsuzsanna végeztek az abszolút dobogós helyeken. Szuper kategóriában az idén először induló Kuglicz Ákos - Molnár Szandra páros győzött, míg az Open kategória külön versenyét Czellér Balázs és Czellérné Bogáncs Tünde nyerték. Eredmények és pontállás elérhetők honlapunkon, az élménybeszámoló és galéria pedig nemsokára a www.misterclassic.hu oldalon.
Péntekig még lehet nevezni az Oldtimer Szuperkupa utolsó fordulójára, a Total Chrono Classic-ra. Információk és nevezési lap a www.chronoclassic.hu honlapon.

2016.09.08.  Hétvégén MiSTER CLASSiC
41 veterános csapat vág neki péntek délután Bük-fürdőről a 14. MiSTER CLASSiC kétnapos útvonalának. Pénteken Hévízre és vissza autóznak a résztvevők, többek között Sárvár, Nagykapornak, Zalabér és Zalaszentgrót településeken keresztül. Szombaton pedig a hagyományoknak megfelelően Bükről Stegersbachba és vissza vezet az itiner a burgenlandi szerpentineken és kis falvakon át, illetve Szombathely, Kőszeg és Csepreg érintésével. Részletes információk és az indulók listája elérhetők a www.misterclassic.hu honlapon.

2016.07.20.  Total Chrono Classic - új utakon
Új, eddig nem járt tájakra vezeti a mezőnyt az ötödik Chrono Classic itinere. Bár a rajt- és célhelyszín változatlan, idén is Székesfehérvárról Balatonlellére autóznak a résztvevők, az ebédnek Kaposvár városa ad helyet, így Somogy és Tolna megye dombvidékei, szerpentinjei lesznek az idei verseny újdonságai. A napot és a szezont természetesen ezúttal is az elmaradhatatlan záróbuli koronázza meg a lellei BL Yachtclubban.
Az idei túra névadója a világ egyik legnagyobb kenőanyag-gyártója, a Total, akik több évtizedes szakmai tapasztalatukkal is segítik a rendezvényt.
Részletes információk és a szokásos on-line nevezési felület már elérhetők a www.chronoclassic.hu honlapon.

2016.07.04.  MiSTER CLASSiC - Elindult a nevezés
Már lehet nevezni az Oldtimer Szuperkupa 3. futamára, amelynek - az utóbbi években bevált módon - ezúttal is Bükfürdő ad otthont szeptember 9-én és 10-én. Péntek délután Vas és Zala megye szép tájain, szombaton pedig Ausztria hegyei között kanyarog majd az útvonal. Részletes információk és on-line nevezés elérhetők a www.misterclassic.hu weboldalon.

2016.06.08.  BALATON CLASSiC - Esőáztatta nyárindító hétvége
Ezúttal sajnos nem a kedvesebb arcát mutatta az időjárás a balatoni futam résztvevői felé. Bár a péntek délutáni-esti Prológ (amelyen végül a Gál István - Juhász Zsuzsanna páros bizonyult a legeredményesebbnek) még kellemes időben zajlott, szombaton többször is eleredt az eső, még felhőszakadás is előfordult. A körülmények tehát tovább nehezítették a 110 elrajtolt páros dolgát, akiknek 15 (közte két titkos) mért szakaszon kellett bizonyítaniuk pontosságukat és rátermettségüket. Végül Marosi György és Marosiné Vincze Ágota neve mellé került a legkevesebb hibapont, mögöttük a tavalyi bajnok páros, Tóth Gábor és Gerges Gábor végzett, míg a Prológ győztesei a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A Szuper kategóriát Pásztor Tamás és Bata Éva nyerte, míg Open-ben Tamás Viktor és Szabó Éva szerezték meg a győzelmet. Eredmények és pontállás elérhetők honlapunkon, az élménybeszámoló és galéria pedig nemsokára a www.balatonclassic.hu oldalon.

2016.06.03.  110 autóval rajtol a BALATON CLASSiC
Idén is átlépte a bűvös 100-as létszámot a második Szuperkupa futam rajtlistája. Már a prológon is csaknem 80 páros méreti meg magát péntek este, majd szombaton egész nap kanyarognak a veteránautók a Balaton környékének szép útjain. Új helyszínként idén Siófokra is ellátogatnak a résztvevők, míg többek között Balatonalmádi, Füred, Udvari, Kenese, Fűzfő, Litér, Berhida és Tihany már régi ismerősként köszönti a mezőnyt. Információk, időtervek és az indulók listája elérhetők a www.balatonclassic.hu weboldalon.

2016.05.05.  Hungaria Classic fotógaléria
A szezonnyitó futam fényképei már megtekinthetők a verseny honlapján, illetve ezen a linken (Picasa Webalbum).

2016.04.27.  Hungaria Classic - Szezonnyitó új helyszíneken
Április 23-án, szombaton vette kezdetét az idei Oldtimer Szuperkupa a Hungaria Classic-kal. A 15. jubileumát ünneplő verseny idén új utakra vezette a mezőnyt, hiszen az itiner a tatai várkertből, az Öreg-tó partjáról indult, és ebédre is a "Vizek Városa", egész pontosan a Pikant Pajta látta vendégül a 45 résztvevő párost. A többi új helyszínen: Környén, Fehérvárcsurgón, Gánton és Csolnokon is örömmel fogadták a veteránokat, de a túra útba ejtette a korábbi évekből ismert és kedvelt helyeket is, például Móron, Bajnán, Nagysápon, Péliföldszentkereszten és Budajenőn is volt pontossági feladat vagy megállópont. A nap az óbudai Buda Gourmet étteremben zárult a vacsorával és díjkiosztóval. A 14 db 1/100-as feladat (közte két titkos) során a tavalyi bajnok páros, Tóth Gábor és Gerges Gábor gyűjtötte a legkevesebb hibapontot. Az abszolút értékelés dobogójára még Ilkovits Ádám - Kemenes Csilla, illetve Marosi György és Marosiné Vincze Ágota állhattak fel. Szuper kategóriában első ízben diadalmaskodott Stoye Miklós Claus és Stoye Kevin. Open-ben Sáhó Balázs és Sáhó Bence szerezték meg az első helyezést.
A verseny eredményei, illetve a sorozat pontállása elérhetők honlapunkon.
Az Oldtimer Szuperkupa június első hétvégéjén folytatódik a Balaton Classic-kal, amelyre május 2-ig még kedvezményesen lehet nevezni!

2016.04.01.  Hungaria Classic és Balaton Classic nevezés
Még lehet nevezni (egészen április 14-ig) a Hungaria Classic-ra, az Oldtimer Szuperkupa és egyben a nemzetközi A.H.C. sorozat szezonnyitó futamára.
Illetve megnyílt a jelentkezés a BALATON CLASSiC-ra is, amely június 4-én kerül megrendezésre, a szokásos Balatonalmádi központtal.

2016.03.07.  Hungaria Classic - elindult a nevezés
Az Oldtimer Szuperkupa idei szezonnyitójára - amely az A.H.C. nemzetközi versenysorozat 1. futama is egyben - mától lehet leadni a nevezéseket. Az egynapos verseny dátuma április 23. (szombat), a nevezési határidő április 14. A mezőny új helyszínről, Tata városából rajtol, a befutó és a díjkiosztó pedig Budapesten lesz.
Részletes információk és nevezési lap a weboldalon: www.hungariaclassic.hu

2016.03.02.  OSZ 2015 Díjkiosztó
A tavalyi Szuperkupa évad helyezettjei és hűséges résztvevői tegnap este vehették át díjaikat, immár hagyományosan a Danubius Hotel Gellért Zenetermében.
A rendezvényen készült fotók megtekinthetők ezen a linken.
Az Oldtimer Szuperkupa szervezői gratulálnak a díjazottaknak, és veterános élményekben gazdag 2016-os szezont kívánnak mindenkinek!

2016.01.19.  2016-os versenynaptár és szabályzatok
Kialakult az Oldtimer Szuperkupa idei versenynaptára:
• 2016. április 23.: HUNGARIA CLASSIC
• 2016. június 4.: BALATON CLASSiC
• 2016. szeptember 9-10.: MiSTER CLASSiC
• 2016. szeptember 24.: CHRONO CLASSIC
Elérhető már az aktualizált Alapszabályzat és éves Kiírás is a honlap Szabályzatok menüpontjában, az idei évre vonatkozó változások megjelölésével.

2016.01.05.  BÚÉK 2016!
Az Oldtimer Szuperkupa szervezői boldog, sikerekben és veterános élményekben gazdag új évet kívánnak mindenkinek! Az új szezonra vonatkozó információk nemsokára felkerülnek honlapunkra.

2015.11.09.  Oldtimer Szuperkupa 2015 hivatalos végeredményei
Véglegessé váltak az idei bajnokság eredményei; elérhetők a Pontállás oldalunkon. Az Oldtimer Szuperkupa szervezői gratulálnak a helyezetteknek és minden résztvevőnek! Az éves díjkiosztó a szokásos módon az új esztendő elején kerül megrendezésre.
A téli holtszezonban megtörténik a szabályzat és a kiírás felülvizsgálata, esetleges módosítása is, az ehhez kapcsolódó versenyzői észrevételeket, javaslatokat az info@szuperkupa.hu címre várjuk.

2015.10.21.  Chrono Classic video
Elkészült az összefoglaló videofilm az Oldtimer Szuperkupa szezonzáró futamáról, megtekinthető a www.chronoclassic.hu weboldalon.

2015.09.30.  Nem mosta el az eső a Chrono Classic-ot
A zord őszi időjárás ellenére majdnem 90 veteránautó rajtolt el Székesfehérvár történelmi belvárosából az Oldtimer Szuperkupa idei zárófutamára. A mintegy 250 km-es túra végén, a díjkiosztóval egybekötött vacsora után záróbulival búcsúztatták a résztvevők az idei oldtimer-szezont a balatonlellei BL Yachtclubban. Ami az eredményeket illeti: az abszolút győzelmet - és egyúttal az idei abszolút bajnoki címet is - a Tóth Gábor - Gerges Gábor páros szerezte meg. Szuper kategóriában a Csehországból érkezett Pance csapat, Stepán és Albert diadalmaskodott, míg az Open kategóriát Dámóczi Csaba és Anita nyerték. Beszámoló, eredmények és fotógaléria elérhetők a www.chronoclassic.hu weboldalon.
A szezon végével elkészültek az Oldtimer Szuperkupa ideiglenes végeredményei is; megtekinthetők Pontállás menüpontunkban. Az eredményekkel kapcsolatban egy hónapig, azaz október 31-ig tehető észrevétel, ezt követően hivatalossá válnak.

2015.09.25.  MiSTER CLASSiC után, CHRONO CLASSIC előtt
Szeptember második hétvégéjén, kellemes nyárutói időjárásban zajlott le a MiSTER CLASSiC. A kétnapos verseny itinere ezúttal is a Nyugat-Dunántúlra és Burgenlandba kalauzolta el a több mint 50 résztvevőt. Abszolútban Tajthy Attila és Janoczky Mónika gyűjtötte a legkevesebb, 297 hibapontot. Szuper kategóriában Gábeli Tibor és Víg Zoltán, míg Open-ben idősebb és ifjabb Ertl Ferenc győzött. Eredmények, beszámoló és képgaléria elérhető a www.misterclassic.hu honlapon, a sorozat állása a forduló után pedig Pontállás menüpontunkban.
Szeptember 26-án, szombaton pedig már folytatódik is az Oldtimer Szuperkupa a CHRONO CLASSIC-kal. A sorozat zárófutama ezúttal is Székesfehérvárról Balatonlellére vezet. A bajnokság még nyílt mindkét kategóriában, így izgalmas versenyre van kilátás. Információk, rajtlista és nézői pontok elérhetők a www.chronoclassic.hu honlapon.

2015.09.11.  Ma rajtol a MiSTER CLASSiC
Csaknem 60 autó vág neki ma délután az Oldtimer Szuperkupa harmadik, kétnapos futamának. A verseny központja idén is Bükfürdő, ahonnan az első napon Hévízre és vissza autóznak a résztvevők, többek között Sárvár, Celldömölk, Sümeg és Jánosháza érintésével. A szombati napon főleg Burgenland tájain vezet az útvonal, de délután Szombathelyen is megállnak az oldtimerek a büki befutó előtt.
Információk, nézői pontok a www.misterclassic.hu honlnapon érhetők el.

2015.08.15.  Chrono Classic - Elindult a nevezés
Már lehet nevezni az Oldtimer Szuperkupa egynapos zárófutamára, amely szeptember 26-án, szombaton kerül megrendezésre. Az útvonal ezúttal is Székesfehérvár és Balatonlelle között kanyarog, több mint 200 km hosszan. A napot (és a szezont) idén is fergeteges buli zárja majd a BL Yachtclubban. Részletek és nevezési lap a www.chronoclassic.hu oldalon.

2015.07.08.  Elkezdődött a nevezés a Mister-re
A mai naptól lehet nevezni a MiSTER CLASSiC-ra, az Oldtimer Szuperkupa idei harmadik futamára. A kétnapos verseny ezúttal is Bükfürdő központtal kerül megrendezésre 2015. szeptember 11-én és 12-én. Az útvonal Ausztria hegyvidékein kívül Sopron és Szombathely városát is érinti majd. A kedvezményes nevezési időszak augusztus 10-ig tart, a végső határidő szeptember 4-e. Részletes információk és on-line nevezési lap a www.misterclassic.hu honlapon.

2015.07.01.  Nyári Szuperkupa infók
Június első hétvégéjén a BALATON CLASSiC nyitotta a nyári szezont az Oldtimer Szuperkupa számára. A hagyományosan közkedvelt versenyen idén létszámrekord született: 116 páros kelt útra a verőfényes napsütésben. A 200 km-es Balaton-felvidéki kanyargás végén új csapattal bővült a futamgyőztesek sora: abszolútban a Farkas Zoltán - Mészáros Margit páros állhatott fel a képzeletbeli dobogó tetejére. Szuper kategóriában Kassai Tamás és Kassai-Márkus Noémi, Open-ben pedig Ertl Ferenc és Grósz István gyűjtötték a legkevesebb hibapontot. Beszámoló és képek a www.balatonclassic.hu honlapon, éves pontállások pedig ITT érhetők el.
Nyár végéig pihenhetnek a stopperek, de szeptemberben folytatódik a sorozat a MiSTER CLASSiC és CHRONO CLASSIC versenyekkel. Érdemes tehát a vakáció alatt is figyelni a honlapot, rövidesen megnyílnak a nevezési felületek...

2015.05.29.  Telt ház a BALATON CLASSiC-on
Rekord-létszámú mezőny, 130 autó fog nekivágni június 6-án, szombaton a Balaton-felvidék útjainak, hogy teljesítse a 8. BALATON CLASSiC útvonalát. A verseny központja idén is Balatonalmádi lesz, de nem maradnak ki a tradicionális helyszínek sem, mint Balatonfüred, Tihany, Balatonfűzfő és Veszprém. Péntek délután opcionális prológon tesztelhetik a résztvevők stoppereiket, majd szombat reggel rajtol Almádi központjából az idei második Oldtimer Szuperkupa futam.
Részletes információk a honlapon: www.balatonclassic.hu

2015.04.17.  Célba ért a Hungaria Classic, máris jön a BALATON CLASSiC!
Gyönyörű tavaszi napsütés fogadta az Oldtimer Szuperkupa idei első futamán elrajtoló 56 párost. Az útvonal ezúttal Budapestről indult, és Szentendre, Visegrád, Esztergom, a csodás szlovákiai Chateau Belá kastély, Péliföldszentkereszt, Nagysáp, Gyermely és Budajenő érintésével tért vissza a fővárosba. A legkevesebb hibapontot az Erdélyi házaspár, Zoltán és Csilla gyűjtötték, a Szuperkupa abszolút értékelését (és egyben a Szuper kategóriát) a cseh Stepán és Albert Pance fiú-apa páros nyerte. Open-ben szintén egy családi csapat, idősebb és ifjabb Ertl Ferenc végzett az élen. Eredmények, pontállás és fotógaléria elérhetők a linkeken.
Rövid pihenő után, június 6-án folytatódik az Oldtimer Szuperkupa szezonja, a BALATON CLASSiC-ra már lehet jelentkezni: www.balatonclassic.hu

2015.03.27.  Hungaria Classic - még egy hétig lehet nevezni!
Az Oldtimer Szuperkupa idén is a Hungaria Classic-kal rajtol április 11-én, szombaton. Az egynapos verseny ezúttal elhagyja Győr, illetve a Rábaring környékét, és új tájakra vezeti a mezőnyt. A mintegy 210 km-es útvonal a budai hegyekben és Komárom-Esztergom megyében kanyarog majd. A nevezési és befizetési határidő 2015. április 3. (péntek). Részletek a verseny honlapján: www.hungariaclassic.hu

2015.03.16.  Évnyitó eredmények és HUNGARIA CLASSIC nevezés
Március 15-én, vasárnap délelőtt 50 páros vágott neki az 1/100-as Évnyitó útvonalának, amely idén a Gödöllői-dombság tájait járta be. A 10 db 1/100-as és két átlagtartó szakaszt is tartalmazó verseny során három kategóriában mérhették össze saját és autóik tudását a résztvevők. A Profik mezőnyében Marosi György és Marosiné Vince Ágota szerezte a legkevesebb, 201 hibapontot. Haladó kategóriában Kálló Zoltán és Széplaki Szilvia voltak a legeredményesebbek, az Újoncok között pedig Kovács Péter és Koncz István érték el az első helyezést. Részletes eredménylista ITT, fotóválogatás pedig ITT tekinthető meg.
Az Oldtimer Szuperkupa indulására sem kell már sokat várni: az első futamra, a Hungaria Classic-ra már lehet nevezni, információk és nevezési lap elérhető a www.hungariaclassic.hu weblapon. Az április 11-i, egynapos futam Budapestről indul és oda is érkezik vissza, közben a fővárostól északra és nyugatra fekvő dombvidékeken fog kanyarogni.

2015.02.21.  1/100-as Évnyitó 2015.
Egy év kihagyás után idén újra megrendezésre kerül március 15-én az 1/100-as Évnyitó. A rendezvény lehetőséget nyújt felkészülni az Oldtimer Szuperkupa futamaira, illetve megismerkedni az 1/100-as versenyekkel egy Budapestről könnyen elérhető helyszínen. Modern autóval is lehet indulni, nincsenek évjárat-szorzók; a verseny a Szuperkupa értékelésébe nem számít bele.
További információ és jelentkezés a honlapon: www.chronomoto.hu/evnyito

2014.02.20.  Díjkiosztó 2014
Az Oldtimer Szuperkupa Díjkiosztója idén visszatért tavaly bevált halyszínére: a helyezést elért, illetve hűséges versenyzőpárosok a Danubius Hotel Gellért Zenetermében vehették át díjaikat. A gyönyörűen keretezett, személyre szóló versenyfotók nagy tetszést arattak. Az eseményt ezúttal is hangulatos video- és fotóbejátszások színesítették, és a résztvevők megkóstolhatták a Pékesség kézműves pékség különleges termékeit is.

A Díjkiosztón készült fényképek galériája elérhető itt

Vicces fotófilm a szezon legjobb pillanatairól

Letölthető fotófilmek a díjazott párosokról és csapatokról:
(MP4 formátum, a linkre kattintva elindul a letöltés, kb. 20 MB / fájl)
•  Janzer György - Janzer Szonja (Abszolút 1. és Szuper 1. hely)
•  Marosi György - Marosiné Vince Ágota (Abszolút 2. hely)
•  Tóth Gábor - dr. Gerges Gábor (Abszolút 3. és Szuper 2. hely)
•  Gál István - Czéh Ildikó (Abszolút 4. hely)
•  Michael Berger - Veronika Holly-Berger (Abszolút 5. és Szuper 3. hely)
•  Cselényi József - Cselényi Krisztina (Abszolút 6. hely)
•  Farkas Zoltán - Mészáros Margit (Abszolút 7. hely)
•  Pásztor Tamás - Bata Éva (Abszolút 8. hely)
•  Simkovics Miklós - Giczy Tünde (Abszolút 9. hely)
•  Csák Levente - Panari Tímea (Abszolút 10. hely)
•  Monarchia csapat (Csapatverseny 1. hely)
•  Soproniak csapat (Csapatverseny 2. hely)
•  Borivók csapat (Csapatverseny 3. hely)

2015.02.19.  OSZ 2015. szabályzatok
Hivatalossá vált az Oldtimer Szuperkupa idei szezonjára vonatkozó Alapszabályzat és Kiírás, a dokumnetumok megtekinthetők a honlap Szabályzatok menüpontjában.

2015.02.09.  Díjkiosztó 2014
A tavalyi szezon díjazott párosai 2015. február 18-án, szerdán este vehetik át elismeréseiket. A díjkiosztón a helyezetteken kívül szokás szerint díjat kapnak a Szuperkupa hűséges (tavaly legalább 3 versenyen rajthoz állt) résztvevői is. Az esemény részletes információit hírlevélben juttatjuk el versenyzőinknek.

2015.01.27.  Versenynaptár 2015
A szezon előtti egyeztetéseket követően kialakult az Oldtimer Szuperkupa 2015-ös versenynaptára:
• 2015. április 11.: HUNGARIA CLASSIC
• 2015. június 6.: BALATON CLASSiC
• 2015. szeptember 11-12.: MiSTER CLASSiC
• 2015. szeptember 26.: CHRONO CLASSIC
Kiegészítő esemény:
• 2015. március 15.: ÉVNYITÓ 1/100 EDZÉS (Budapest)

Az Oldtimer Szuperkupa rendezői boldog, sikerekben és veterános élményekben gazdag új évet kívánnak mindenkinek!

2014.11.17.  Hivatalos végeredmények
A megadott határidőig (november 15.) nem érkezett észrevétel az Oldtimer Szuperkupa ideiglenes végeredményeivel kapcsolatban, így az eredmények hivatalossá váltak. Megtekinthetők és letölthetők a Pontállás menüpontban.
Gratulálunk a 2014-es szezon minden résztvevőjének!

2014.10.11.  Chrono Classic video és MiSTER CLASSiC fotógaléria
Elkészült egy összefoglaló videofilm, illetve egy fotóválogatás, amelyek segíthetnek felidézni az idei Szuperkupa szezon két őszi futamát. Az anyagok elérhetők az alábbi linkekre kattintva, a megtekintésükhöz jó szórakozást kívánunk!
Chrono Classic összefoglaló videofilm
MiSTER CLASSiC fotóalbumok

2014.10.07.  Oldtimer Szuperkupa 2014 ideiglenes végeredményei
A szezonzáró futam után elkészültek az Abszolút és Szuper kategória, illetve a Csapatverseny ideiglenes végeredményei; elérhetők Pontállás menüpontunk alatt. Az esetleges észrevételeket az eredményekkel kapcsolatban 2014. november 15-ig várjuk az auto@chronomoto.hu e-mail címre. Ezek elbírálását követően a végeredmények hivatalossá válnak.

2014.10.07.  MiSTER CLASSiC - 2014. október 3-4.
Célba ért az idei utolsó Szuperkupa futam - az 53 résztvevő párost ezúttal is élvezetes útvonal várta a burgenlandi hegyek és Güterweg-ek között. A központ a tavalyi évhez hasonlóan Bük-fürdőn volt, így az osztrák szakaszok mellett Vas megye kanyargós útjai és apró falvai sem maradhattak ki, a szombathelyi Fő tér pedig a túra új színfoltja volt, ahol sok érdeklődő néző fogadta a veteránokat. Az abszolút győzelmet Erdélyi Zoltán és Csilla szerezték meg, a második helyre Cselényi József és Anna, míg harmadiknak Janzer György és Szonja futottak be. Utóbbi két páros egyúttal a Szuper kategória első két helyezését is elhozta, a dobogóra még a Tóth Gábor - Gerges Gábor páros állhatott fel melléjük. Az Open kategóriában Kassai Tamás és Kassai-Márkus Noémi gyűjtötte a legkevesebb hibapontot, míg a csapatversenyt a Soproniak alakulata nyerte. A verseny végeredményei a linken megtekinthetők, és hamarosan elkészül a fotógaléria is.

2014.10.02.  Hétvégén MiSTER CLASSiC (október 3-4.)
Az Oldtimer Szuperkupa idei szezonzáró futamára több mint 50 páros adta le a nevezését. A kétnapos (és így dupla pontot érő) verseny központja ezúttal is a Vas megyei Bük-fürdő lesz. A már tradicionálisnak mondható MiSTER helyszínek (Bük, Sopron, Stegersbach, Lockenhaus/Léka) mellett ellátogat a mezőny többek között Szombathely Fő terére és Vasszécsenybe, az Új-Ebergényi Kastélyszállóba is.
A résztvevők listája, útvonal- és programinfók, illetve egyéb tudnivalók megtalálhatók a www.misterclassic.hu honlapon.

2014.09.15.  Chrono Classic - 2014. szeptember 13. szombat
Kegyes volt az időjárás a 3. Chrono Classic résztvevőihez: a jóslatok ellenére nem mosta el az eső a versenyt, így a 81 páros kellemes őszi időben autózhatott a dél-balatoni és somogyi tájakon. A sok érdeklődőt vonzó székesfehérvári rajtceremónia előtt a város polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András köszöntötte a versenyzőket. Az útvonal során 9 változatos 1/100-as szakasz mellett néhány titkos és átlagtartó feladat (utóbbiak versenyen kívül) is próbára tette a csapatokat. Az abszolút győzelmet - idén már második alkalommal - Janzer György és Szonja szerezték meg, egyetlen hibaponttal megelőzve a Tóth Gábor - Gerges Gábor párost. Mivel mindkét csapat a Szuper kategóriában versenyez, így itt is ők gyűjtötték a legtöbb bajnoki pontot. Open-ben Kassai Tamás és Kassai-Márkus Noémi diadalmaskodott, a csapatversenyt pedig a Rádió-88 alakulata nyerte. A nap az immár Chrono Classic hagyománynak számító bulival végződött Balatonlellén, a BL Yachtclub-ban.
Végeredmények és éves pontállások már elérhetők honlapunkon, galériáinkban pedig megtekinthetők a verseny legjobb fotói is.

2014.09.12.  Holnap Chrono Classic
Több mint 80 oldtimer rajtol el szombaton reggel Székesfehérvárról, az Alba Plaza mellől. A balatonlellei befutóig mintegy 280 km-t tesznek meg a résztvevők, bejárva a Somogyi-dombság hangulatos útjait, kedves kis falvait. Információk, látványos nézői pontok elérhetők a www.chronoclassic.hu honlapon.

2014.08.21.  Meghosszabbított kedvezményes nevezés a Chrono Classic-ra
A nyári hosszú hétvégére való tekintettel pár nappal tovább, augusztus 29-ig tart a kedvezményes nevezési lehetőség az Oldtimer Szuperkupa harmadik futamára. Az egynapos, Székesfehérvár-Balatonlelle útvonalon zajló versenyre már több mint 50 páros jeletkezett. Részletek a www.chronoclassic.hu honlapon.

2014.07.09.  Chrono Classic - elindult a nevezés
Bár még több mint két hónap van a következő Szuperkupa futamig, már lehet nevezni a Chrono Classic-ra. Az egynapos szeptemberi verseny az előző két évben már bevált sémára épül, de a székesfehérvári rajt és a balatonlellei befutó között ezúttal is új útvonalakon, gyönyörű tájakon kanyarog majd a mezőny. Természetesen idén is kulináris élmények, illetve hajnalig tartó záróbuli teszik teljessé a hangulatot.
További információk és nevezés a www.chronoclassic.hu weboldalon.

2014.05.13.  Célba ért a 7. BALATON CLASSiC
A Balaton-felvidék mindig csodálatos, akármikor járunk arra, a látvány magával ragad. A BALATON CLASSiC - Ramada Grand Prix hétvégéjén ráadásul valamilyen szerencsés okból mindig kisüt a nap, és az amúgy is gyönyörű táj még káprázatosabb színekben pompázik. A versenyzőknek azonban a 230 kilométer alatt a feladatokra is koncentrálniuk kellett, méghozzá idén a 7-es szám bűvkörében. Zsúfolásig megteltek a parkolók a résztvevőkkel és az érdeklődőkkel. Idén újabb települések polgármesterei is bekapcsolódtak a versenybe. A hetedik alkalommal megrendezett BALATON CLASSiC ismét rekordot döntött nemcsak a nevezők számában - hiszen több mint 110 páros rajtolt el -, hanem a verseny 93 pontos végeredményében is. Ez nem tévedés: kevesebb, mint 1 másodperc eltéréssel nyerte meg a versenyt az Ilkovits Ádám - Kemenes Csilla páros.
A képek mindent visszaadnak, az eredménylista magáért beszél, melyek a linkeken megtekinthetők, illetve elérhetők már az aktualizált éves pontállások is.
Az Oldtimer Szuperkupa most nyári szünetet tart. A sorozat szeptember 13-án folytatódik a Chrono Classic versennyel - részletek hamarosan...

2014.05.07.  "Telt ház" a BALATON CLASSiC-on
Rekordszámú, mintegy 120 résztvevő párossal rajtol az Oldtimer Szuperkupa második futama a hétvégén. A hetedik BALATON CLASSiC szokás szerint a péntek esti, opcionális Prológgal veszi kezdetét, már itt is több mint 80 autót láthatnak az érdeklődők a Balatonfűzfő - Balatonkenese - Litér útvonalon. Szombaton pedig reggel 9:30-tól vág neki a mezőny a kb. 230 km-es túrának Balatonalmádiból, hogy Balatonfüred, Tihany, Tapolca és Sümeg érintésével bejárja a Balaton-felvidéket.
Információk és nevezési lista elérhetők a www.balatonclassic.hu honlapon.

2014.04.23.  Hungaria Classic 2014 beszámoló
A szezonnyitó futam már hosszú ideje a Rábaringhez kötődik, de idén visszatért a verseny egy másik tradicionális helyszínre is: az ebéd a Zirc melletti Hotel Szépalmában volt, ahonnan az első hazai 1/100-as verseny indult 2002 őszén...
58 páros, köztük két-két osztrák és cseh, illetve egy szerb csapat vágott neki a versenynek szombat reggel a Rábaringről. A pálya után a Ravazd-Tényő közötti erdőgazdasági úton, majd a Bakony csodás tájain keresztül jutott el a mezőny a Hotel Szépalmához. Ebéd után még napsütésben kezdődött a délutáni etap: Bakonybél, Huszárokelőpuszta és Lovászpatona érintésével tértek vissza az autók a Rábaringre. Itt azonban a pályára zúduló özönvízszerű esőzés a verseny megszakítására kényszerítette a rendezőket, az utolsó három 1/100-as feladat elmaradt. A pannonhalmi Viator étteremben ennek ellenére egy jó hangulatú díjkiosztóval zárult a verseny, amit Janzer György és újonc navigátora, kislánya, Szonja nyertek meg 7 pontos átlaggal!
A részletes eredmények ITT, OSZ állás ITT, fotóválogatás pedig ITT érhető el.
Az Oldtimer Szuperkupa május 10-én folytatódik a BALATON CLASSiC-kal, amelyre ma zárul a kedvezményes nevezés!

2014.03.20.  Balaton és Hungaria Classic - Nevezés az OSZ tavaszi versenyeire
Már lehet nevezni az Oldtimer Szuperkupa második versenyére, a BALATON CLASSiC-ra is. A Balaton-Felvidék csodás tájait ezúttal a megszokott időpontnál kicsit korábban, május 10-én barangolhatják be az oldtimerek. Idén is lesz opcionális prológ péntek este, illetve gyönyörű útvonal, izgalmas feladatok és sok meglepetés. Részletek és nevezés a honlapon: www.balatonclassic.hu
A szezonnyitó Hungaria Classic kedvezményes nevezése két héten belül lezárul, érdemes április 1-ig beregisztrálni erre a versenyre is: www.hungariaclassic.hu

2014.03.10.  Hungaria Classic 2014 - Elindult a nevezés!
Idén is a Hungaria Classic, a Rábaring köré szerveződő egynapos futam nyitja az Oldtimer Szuperkupa szezonját. A jelentkezés elkezdődött, részletes információk és nevezési lap elérhető a verseny honlapján: www.hungariaclassic.hu

2014.02.26.  Díjkiosztó 2013 és Szabályzatok 2014
Tegnap este a Danubius Hotel Gellért Zenetermében lezajlott az Oldtimer Szuperkupa tavalyi évadának Díjkiosztója. Az emlékek visszaidézését hangulatos videók és fotóválogatások segítették. A sorozat hagyományaihoz híven az Abszolút, Szuper és Csapatverseny kategóriák legjobbjai mellett ezúttal is díjat kaptak a Szuperkupa hűséges versenyzői (akik legalább három futamon indultak tavaly). Végül pedig az Erdélyi Zoltán - Erdélyi Zoltánné Csilla páros átvehette az idén bevezetett Mesterhármas címet, amit ezentúl a legalább három OSZ bajnoki győzelemmel rendelkező versenyzők viselhetnek. Mostantól övék a Szuperkupa örökös 100-as rajtszáma is.

A Díjkiosztón készült fényképek itt megtekinthetők

Csapatverseny 1. - 3. helyezettek filmjei
Szuper kategória 1. - 3. helyezettek filmjei
Abszolút kategória 1. - 10. helyezettek filmjei

A 2014-es évre érvényes Alapszabály és Kiírás (a változások megjelölésével) pedig már elérhető Szabályzatok menüpontunkban.

2014.02.10.  Versenynaptár 2014
Sok egyeztetés után kialakult az Oldtimer Szuperkupa idei naptára:
• 2014. április 19.: HUNGARIA CLASSIC (1 nap)
• 2014. május 10.: BALATON CLASSiC (1 nap)
• 2014. szeptember 13.: CHRONO CLASSIC (1 nap)
• 2014. október 3-4.: MiSTER CLASSiC (2 nap)

2013.11.19.  Hivatalos végeredmények
Az észrevételezési időszak lejártával hivatalossá váltak az Oltimer Szuperkupa idei szezonjának összesített végeredményei. A ponttáblázatok megtekinthetők Pontállás menüpontunkban. Gratulálunk a helyezetteknek és minden résztvevőnek, találkozzunk 2014-ben is a Szuperkupa futamain!

2013.10.15.  Oldtimer Szuperkupa 2013 ideiglenes végeredménye
Elkészült az idei 4 futam alapján a Szuperkupa ideiglenes végeredménye, amely elérhető Pontállás menüpontunkban. Az eredményekkel kapcsolatban 20 napig (november 4-éig) lehet észrevételt tenni az auto@chronomoto.hu e-mail címen. Az esetleges észrevételek elbírálását követően a végeredmények hivatalossá válnak.

2013.10.15.  MiSTER CLASSiC - Lezárult a 2013-as OSZ szezon
Gyönyörű új útvonalak és helyszínek, izgalmas feladatok, változékony időjárás - ez volt a MiSTER CLASSiC, az Oldtimer Szuperkupa idei utolsó futama. A verseny központja sok év után Sopronból Bükre költözött, ami azt is jelentette, hogy eddig még nem érintett Vas megyei és nyugat-ausztriai tájakon autózhatott az 56 résztvevő. A mezőnyben a veteránok mellett - immár hagyományosan - képviseltették magukat a Ferrari Owners' Club tagjai is. Az abszolút győzelmet az Ilkovits Ádám - Kemenes Csilla páros szerezte meg, míg az Erdélyi házaspár második helyezése egyben az idei bajnoki címet is jelenti számukra. A Szuper kategóriában a "hazai pályán" induló, büki Németh Gyula - Spilenberg Andrea páros diadalmaskodott; Open-ben pedig Kuglicz Ákos és Molnár Szandra állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Részletes eredmények ITT találhatók.
A www.misterclassic.hu oldalon elérhető a verseny beszámolója és fotóalbuma is.

2013.10.09.  MiSTER CLASSiC 2013.10.11-12.
A Nyugat-Dunántúlon és Burgenlandban fejeződik be az Oldtimer Szuperkupa idei évada. Pénteken délután csaknem 60 páros vág neki a másfél napos túrának, melynek több mint 400 km-e alatt kedves kis Vas megyei falvakban és lélegzetelállító alpesi szerpentineken autózhatnak a résztvevők.
A veteránok az alábbi helyszíneken és időpontokban lesznek láthatók, szeretettel várjuk az érdeklődőket (első autó ideje; az autók percenként követik egymást):
2013. október 11. péntek:
 • 9:15 - 11:30   1/100-as ügyességi pálya gyakorlás - Bükfürdő parkoló
 • 14:00   Rajt és 1/100-as feladat - Bükfürdő parkoló
 • 15:00 - 17:00   1/100-as feladat - Bükfürdő parkoló
 • 15:15   Uzsonna - Hotel Caramell**** - Villa Rosato, Bük
 • 18:25   1/100-as feladat - Kőszeg, Várkerület parkoló
 • 18:45   Befutó - Hotel Caramell**** Bük
2013. október 12. szombat:
 • 08:30   Rajt - Bükfürdő parkoló
 • 16:35   1/100-as feladat - Bük, Polgármesteri Hivatal parkolója
 • 16:45   Befutó - Bükfürdő parkoló
További információk a verseny honlapján: www.misterclassic.hu

2013.10.01.  Célba ért a Chrono Classic
Sikeresen célba ért a Chrono Classic 88 autóból álló mezőnye. Nagy tömeg indította útjára a veteránokat Székesfehérváron 240 km-es túrájukra. Kedves településeket, gyönyörű útvonalakat érintve Balatonlellére futottak be a magyar tenger partjára, ahol a díjkiosztó után nagy buli várta a résztvevőket.
Eredmények, Bajnoki pontállás és Fotók már elérhetők.
Az Oldtimer Szuperkupa idei utolsó futamára, a MiSTER CLASSiC-ra pedig még lehet nevezni október 4-ig.

2013.09.25.  Szombaton rajtol a Chrono Classic
Az Oldtimer Szuperkupa idei 3. futama, a Chrono Classic csaknem 90 résztvevő párossal startol szeptember 28-án, szombaton Székesfehérvár belvárosából, a helyi Lecsófőző Vigasság egyik fő látványosságaként. Az útvonal idén is a Balaton déli partján és Somogy dombságain kanyarog, az ebéd és a befutó helyszíne pedig a tavalyi bevált recept szerint ismét Balatonlelle lesz. A túra 240 km-e során több helyen kapcsolódik a Szeretlek Magyarország rendezvénysorozathoz is.
További részletek a verseny honlapján: www.chronoclassic.hu

2013.09.04.  Nevezés az OSZ őszi versenyeire - MiSTER és Chrono Classic
Mozgalmas ősz elé néz az Oldtimer Szuperkupa, hiszen még két forduló hátravan az idie bajnokságból. A szezonzáró szerepét ezúttal a MiSTER CLASSiC tölti be október 10-11-én, amely Bükfürdő központtal idén is a Nyugat-Dunantúl és Burgenland csodás tájait járja be. A nevezés a mai napon elindult, a leggyorsabb jelentkezőket ezúttal is kedvezményekkel várjuk. Információk és online nevezés a verseny weboldalán: www.misterclassic.hu
Az utolsó előtti versenyre is él még a nevezés, a Chrono Classic szeptember utolsó szombatján Székesfehérvár és Balatonlelle között kanyarog, este pedig fergeteges bulival zárjuk a napot. Részletek a verseny honlapján: www.chronoclassic.hu

2013.07.30.  Chrono Classic - már lehet nevezni!
Tavalyi sikeres debütálása után idén is a Balaton déli partjára várja a veteránosokat a Chrono Classic 2013. szeptember 28-án. Az útvonal a bevált recept szerint Székesfehérvártól Balatonlelléig, a Balaton és a Somogyi-dombság gyönyörű tájain kanyarog, de természetesen készülünk újdonságokkal is. Este a díjkiosztó után pedig fergeteges bulival zárul a verseny a BL Bavaria Yachtclub-ban.
Bővebb információ és nevezés a verseny honlapján: www.chronoclassic.hu

2013.06.04.  BALATON CLASSiC - RAMADA GRAND PRIX 2013
Június első szombatján immár a 6. alkalommal került megrendezésre a BALATON CLASSiC a Balaton-felvidék festői tájain. Az időjárás idén a barátságtalanabb arcát mutatta, így a 6-os szám jegyében kitűzött 1/100-as feladatok mellett néha a szakadó esővel és a csúszós utakkal is meg kellett küzdenie a rekordszámú, 104 elrajtolt párosnak. Az abszolút versenyt végül a visszatérő Ilkovits Ádám - Kemenes Csilla páros (VW Bogár) nyerte; Szuper kategóriában Noszvai András és Anna (NSU 1000 C); míg Open-ben Bódi László és Berta Gábor (Triumph TR3) végzett az élen.
Részletes eredmények és pontállás már elérhetők honlapunkon; képes beszámoló és fotógaléria pedig a www.balatonclassic.hu oldalon.
Az Oldtimer Szuperkupa most nyári szünetre vonul; a következő futam a Chrono Classic lesz szeptember 28-án, amelyre a nevezés várhatóan július közepén indul.

2013.05.29.  Hétvégén BALATON CLASSiC!
Az idei első nyári hétvégén ismét birtokba veszik a Balaton-felvidéket az oldtimerek! Június 1-jén, szombaton fél 10-kor Balatonalmádi főteréről rajtol el mintegy 100 veterán autó, hogy Nagyvázsony, Tapolca, Badacsony, Zánka, Balatonakali, Tihany és Balatonfüred érintésével bejárja a Balaton-felvidék festői szépségű tájait. A rendezvény azonban már péntek este kezdetét veszi az opcionális prológgal, amelyen a Balatonfüred és Veszprém között elrejtett pontossági szakaszokon szerezhetnek a résztvevők minél jobb rajtpozíciót a másnapi futamra.
Információk és nevezési lista a verseny honlapján: www.balatonclassic.hu

2013.05.06.  BALATON CLASSiC nevezés
Elkezdődött a nevezés a BALATON CLASSiC-ra, az OSZ idei második, nyárnyitó futamára, amelynek dátuma június 1. (szombat), de a "szabadon választható" prológgal már péntek délután elkezdődnek az események Balatonalmádiban és környékén. Akik gyorsan neveznek (május 15-ig), azokat kedvezményekkel várja a rendező, a végső határidő pedig május 28.
Részletes információk a verseny honlapján: www.balatonclassic.hu

2013.04.23.  Hungaria Classic 2013 - Napsütéses szezonnyitó
Kívánni sem lehet jobb időjárást egy oldtimer-túra számára, mint ami szombaton fogadta az idei szezonnyitó verseny mezőnyét. A kereken 50 rajthoz állt páros a nyúli Platán Csárdában tartott regisztráció és eligazítás után a Rábaring és a közeli erdészeti utak felé vette az irányt, hogy megküzdjön a változatos és néhol trükkös, összesen 14 db 1/100-as szakasszal. 48 páros végül sikerrel vette az akadályokat, akik között sok mosolygós újoncot, illetve eddig nem látott autókat is köszönthettünk a célban. Az abszolút értékelést az Erdélyi-Erdélyiné páros nyerte, míg a Szuper kategóriában szintén egy házaspár, az immár rendszeres indulóink közé tartozó osztrák Bergerék diadalmaskodtak. A népes Open kategória versenyét Csoma András és Hajma Ágnes nyerték. Eredmények ITT, bajnoki tabellák pedig Pontállás menüpontunkban érhetők el; illetve elkészült FOTÓALBUMunk is.
Hamarosan indul a 2. futam, a BALATON CLASSiC nevezése is, érdemes figyelni honlapunkat!

2013.04.18.  Hungaria Classic 2013. április 20.
Szombaton rajtol az Oldtimer Szuperkupa első futama, a Hungaria Classic. 51 autó fog nekivágni a 170 km-es távnak a Rábaringről, hogy teljesítse a kitűzött pontossági feladatokat, illetve felfedezze a környék festői útvonalait, településeit. A regisztráció, az ebéd és a díjkiosztó a nyúli Platán Csárdában lesz, ahova napközben is többször visszatér majd a mezőny.
Rajtlista és további infók a verseny honlapján: www.hungariaclassic.hu

2013.04.04.  Hungaria Classic nevezés jövő hét végéig!
Április 12-ig (jövő péntek) lehet még nevezni az Oldtimer Szuperkupa szezonnyitó futamára! Az első verseny ezúttal a Rábaring köré szerveződik, de a nap során a mezőny többször visszatér a versenyközpontnak és az étkezéseknek helyet adó nyúli Platán Csárdába, illetve a környék vadregényes útjain is teszünk egy kis kirándulást. Még nem késő jelentkezni; akár modern sportkocsival vagy kabrióval is lehetőség van a részvételre (a külön értékelésre kerülő Open kategóriában).
Infó és nevezés a verseny honlapján: www.hungariaclassic.hu

2013.03.16.  Hungaria Classic új dátumon! Nevezés hétfőtől!
A korábban meghirdetett naptárhoz képest új időpontban, április 20-án (szombat) kerül megrendezésre a Hungaria Classic, az Oldtimer Szuperkupa idei első futama.
Bővebb infó és nevezés hétfőtől (március 18.) a verseny honlapján:
www.hungariaclassic.hu

2013.01.23.  Évnyitó Edzés jelentkezés
Kezdjük együtt idén is a veterános évadot március első vasárnapján! A szezonra hangoló, könnyed 1/100-as túrára már lehet jelentkezni (akár modern autóval is); a határidő 2013. február 20. (péntek). Bővebb információ és nevezési lap a www.motorsport.hu/evnyito weboldalon.

2013.01.17.  Díjkiosztó fotók és filmek
Idén is nagy sikert aratott az Oldtimer Szuperkupa már-már hagyománnyá váló "szélesvásznú" díjkiosztója a Puskin moziban. Díjat kapott a Csapatverseny és a Szuper kategória első három, illetve az Abszolút (Extra + Szuper) kategória első 10 helyezettje. Ahogy a korábbi években, idén is megajándékoztuk a leghűségesebb (legalább 3 futamon részt vett) versenyzőinket is.
Az alábbi linkeken megtekinthetők a helyszínen készült fényképek, illetve a levetített kisfilmek, képösszeállítások. Jó szórakozást!

A Díjkiosztón készült fényképek albuma

Csapatverseny 1. - 3. helyezettek kisfilmjei
Szuper kategória 1. - 3. helyezettek kisfilmjei
Abszolút kategória 6. - 10. helyezettek kisfilmjei
Abszolút kategória 2. - 5. helyezettek kisfilmjei
OSZ Bajnok csapatának (Absz. 1. helyezett) kisfilmje
Szuperkupások külföldi versenyeken (összefoglaló)

2013.01.14.  Versenynaptár 2013.
Az Oldtimer Szuperkupa 2013-as szezonjának tervezett versenynaptára:
• 2013. április 20.: HUNGARIA CLASSIC (1 nap) – Rábaring
• 2013. június 1.: BALATON CLASSiC (1 nap) – Balatonalmádi
• 2013. szeptember 28.: CHRONO CLASSIC (1 nap) – Székesfehérvár - Balatonlelle
• 2013. október 11-12.: MiSTER CLASSiC (2 nap) – Bük-Burgenland

2013.01.05.  Díjkiosztó
Január 15-én este tartjuk az Oldtimer Szuperkupa 2012-es szezonjának díjazását Budapest belvárosában. A versenyzők hétfőn e-mailben kapnak tájékoztatást a részletekről. A rendezvény ingyenes, a Szuperkupa versenyezőin kívül minden érdeklődőt várunk, de a részvételhez előzetes regisztrációra van szükség az info@szuperkupa.hu címen.

2012.11.29.  Oldtimer Szuperkupa 2012 hivatalos végeredmények
Hivatalossá váltak az Oldtimer Szuperkupa idei szezonjának végeredményei; elérhetők Pontállás menüpontunkban.
Eközben már zajlik a 2013-as szezon előkészítése is, a legfontosabb információkat az új év első napjaiban közzétesszük honlapunkon. Addig is kellemes ünnepeket kívánunk minden kedves Résztvevőnknek és Látogatónknak!

2012.10.11.  Chrono Classic videoösszefoglaló
Elkészült az utolsó Szuperkupa futam, a Chrono Classic összefoglaló videója is; megtekinthető EZEN a linken. Jó szórakozást!

2012.10.02.  OSZ 2012 ideiglenes végeredmények
Elkészült az Oldtimer Szuperkupa idei szezonjának ideiglenes végeredménye; megtekinthető a Pontállás menüpontban. A versenyzők esetleges kérdéseit, észrevételeit az auto@chronomoto.hu e-mail címre várjuk ezzel kapcsolatban 2012. október 19-ig. Amennyiben nem érkezik észrevétel, a végeredmények hivatalossá válnak.

2012.10.01.  Chrono Classic (Székesfehérvár - Balatonlelle, 2012.09.29.)
Fergeteges bulival zárult az Oldtimer Szuperkupa szezonja. Már a székesfehérvári Városház téren, az Országalma mellett látszott, hogy ez a nap más lesz, mint a többi. Rengeteg ember várta a rajtot, és az egész útvonalon nagyon sok helyen várták a majdnem 60 autóból álló mezőnyt. Néhány csepp eső borzolta a kedélyeket, de a versenyt záró koncert végül szabadtéren lehetett a BL Bavaria Yachtclub-ban. A győztesek (abszolútban a Szabó Endre - Gömöri Melinda páros; Szuper kategóriában Noszvai András és Noszvai Anna; Open-ben pedig Biró László és Pétervári Zoltán) díjai mellett egy szerencsés csapat egy hétvégi vitorlázást nyert, a befutó utáni kerékpáros 1/100-as verseny győztese pedig egy szállodai hétvégét. Eredmények a Versenyek menüpont alatt, fényképek és video a verseny honlapján: www.chronoclassic.hu

2012.09.25.  Szombaton rajtol a Chrono Classic!
Az idei Szuperkupa utolsó fordulója szeptember 29-én reggel rajtol el Székesfehér-várról, az Országalma mellől. Mintegy 225 km kanyargás vár a több mint 50 autóból álló mezőnyre a Balaton mentén, illetve Somogy megye dombjai között; eddig fel nem fedezett, csodás tájakon. Az előrejelzések szerint visszatér a nyárias napsütés is, így minden adott lesz a méltó szezonzáráshoz. A balatonlellei befutót követő esti programokon pedig a fergeteges hangulat is garantált... :)
További információk a verseny hivatalos honlapján: www.chronoclassic.hu

2012.09.10.  MiSTER CLASSiC (Sopron - Burgenland, 2012.09.07-08.)
Az Oldtimer Szuperkupa futamok eddigi történetének egyik legszebb útvonalán kanyargott a MiSTER CLASSiC, amelyet nyolcadik alkalommal rendeztek meg Sopron környékén. A Vas megyei, burgenlandi, Niederösterreich-i tájak mindenki emlékezetébe bevésődtek. Változatos volt az 1/100-as feladatok sora is. Fotocellák, slagok váltogatták egymást, a titkos feladatokkal együtt összesen 25 szakaszon dőltek el a különböző kategóriák eredményei. Az abszolút elsőséget a Szuperkupa történetében első győzelmüket aratva a Gál István - Zelenák Melinda páros szerezte meg, pontos, egyenletes teljesítménnyel. Eredmények, bajnoki pontállás a meg-felelő menüpontokban találhatók, fotók és részletes beszámoló pedig hamarosan a verseny hivatalos weboldalán: www.misterclassic.hu

2012.08.23.  Chrono Classic - Már lehet nevezni!
Bár néhány napig még lehet jelentkezni a MiSTER CLASSiC-ra is, mától már indul a 4. Szuperkupa-futam, a Chrono Classic nevezése. Az idei év utolsó versenye Székesfehérvárról rajtol, majd a Balaton déli partján és a somogyi dombok között, eddig fel nem fedezett utakon kanyarog. Végül pedig Balatonlellére befutva a résztvevők egy hatalmas bulival zárhatják a 2012-es veteránautós szezont. Bővebb infó és on-line nevezés a verseny honlapján: www.chronoclassic.hu

2012.07.11.  MiSTER CLASSiC - Elindult a nevezés!
A mai naptól lehet nevezni a következő (idei harmadik) Szuperkupa futamra, a MiSTER CLASSiC-ra, amely szeptember 7-8. között, soproni központtal startol. Részletes információk és on-line nevezés a www.misterclassic.hu oldalon.

2012.06.27.  BALATON CLASSiC videó
A június eleji BALATON CLASSiC - RAMADA GRAND PRIX futam hangulatos összefoglaló videója megtekinthető ERRE a linkre kattintva.

2012.06.02.  BALATON CLASSiC - RAMADA GRAND PRIX, Balatonalmádi
Az Oldtimer Szuperkupa idei második futama az 5 éves jubileumát ünneplő BALATON CLASSiC - RAMADA GRAND PRIX volt, amelyre eddig rekordszámú nevezés érkezett. A 100 nevezőből végül 99 páros rajthoz is állt, hogy teljesítse a nagyjából 240 km-es távot, valamint a századmásodpercre mért feladatokat a Balaton-Felvidéken. A rengeteg újonc mellett 5 külföldi páros, valamint 6 település polgármestere, illetve jegyzője is rajthoz állt. A csodaszép útvonalon, a levendula- és pipacsmezők mellett felbukkant több alkalommal egy rénszarvas is, persze aki a főszervezőt ismeri, az ezen sem csodálkozott. :-) A mezőny külön engedéllyel végigvonulhatott a balatonfüredi Tagore sétányon is, ahol a feladattal egybekötött látványosságot hatalmas tömeg csodálhatta meg. A verseny rendkívül szoros volt, az első és a 12. hely között összen 100 hibapont, azaz egy másodperc különbség volt. A BALATON CLASSiC-ot, így a RAMADA GRAND PRIX vándorkupát kiváló eredménnyel a Pásztor Tamás - Bata Éva páros emelhette magasba. Eredmények a www.motorsport.hu oldalon, az Oldtimer Szuperkupa állása pedig Pontállás menüpontunkban tekinthetők meg. Összefoglaló videóval hamarosan jelentkezünk, a versenyen készült fotók pedig ITT érhetők el.

2012.05.30.  Indul a BALATON CLASSiC!
Szombaton 99 autóval rajtol az Oldtimer Szuperkupa 2. futama.
Látványos nézői pontok:
2012.06.01. Péntek:
 - Balatonfüred, SunCity  -  19:00-20:00 Prológ START
 - Veszprém, Óváros tér  -  20:15-21:15 Prológ CÉL
2012.06.02. Szombat:
 - Balatonalmádi, Központi parkoló (Városház tér)  -  9:30-11:00 RAJT
 - Veszprém, Almádi úti AGIP kút  -  10:30-12:00 MEGÁLLÓPONT
 - Tihany, Piac Placc  -  11:30-13:00 MEGÁLLÓPONT
 - Balatonfüred, Tagore sétány  -  13:30-15:00 ÜGYESSÉGI FELADAT
 - Hidegkút (Falunap)  -  15:15-17:00 ÜGYESSÉGI FELADAT
 - Balatonalmádi, Központi Parkoló  -  16:15-18:00 BEFUTÓ
További információk a verseny honlapján: www.balatonclassic.hu

2012.04.20.  BALATON CLASSiC - Elindult a nevezés!
Már lehet nevezni a 2. Szuperkupa futamra! Az ötödik BALATON CLASSiC - RAMADA GRAND PRIX június 2-án, szombaton startol Balatonalmádiból. Lesz prológ is péntek este, ahol a versenyzők élesben gyakorolhatnak, illetve kvalifikálhatják magukat a verseny rajtsorrendjébe. Részletek és nevezés a honlapon: www.balatonclassic.hu

2012.04.03.  Audi Hungaria Classic Győr
Az Oldtimer Szuperkupa 2012-es szezonja a kétnapos Audi Hungaria Classic futammal vette kezdetét. A verseny ezúttal Biatorbágyról, a Premier Outlets Center-től rajtolt, hogy bejárva a Vértes és Győr-Moson-Sopron megye legszebb tájait, megérkezzen a jól bevált győri helyszínekre: a gokartpályára, az ETO Parkba, és természetesen az Audi Hungaria központjába. Idén sem maradhatott ki az élvezetes kanyargás a Rábaringen sem. 44 versenyző szállt harcba a viharos széllel és az újdonságokat is rejtő 1/100-as feladatokkal; az abszolút értékelésben az Erdélyi házaspár, míg a Szuper kategóriában a cseh Pance testvérek diadalmaskodtak.
Eredmények a www.motorsport.hu oldalon, az Oldtimer Szuperkupa állása pedig Pontállás menüpontunkban tekinthetők meg.
Rövid, de hangulatos összefoglaló videó a versenyről ITT >>

2011.11.14.  Folytatás 2012-ben!
2012. március 30-31. AUDI HUNGARIA CLASSIC (2 nap) – Bp. - Győr
2012. június 2. BALATON CLASSiC (1 nap) – Balatonalmádi
2012. szeptember 7-8. MiSTER CLASSiC (2 nap) – Sopron
2012. szeptember 29. CHRONO CLASSIC (1 nap) – Velence - Balatonlelle

2011.11.14.  Országút Harcosai - Díjkiosztó 2011
Budapesten, az Aréna Plázában lévő Cinema City moziban ünnepelte az Oldtimer Szuperkupa az „Országút Harcosait”, azaz 2011 legjobbjait.
Különleges téma ihlette az idei díjkiosztó ünnepséget. Az este vége felé közeledve mindegyik dicsőségrajtszámot viselő páros egy új „páncélban” lépett a vászonra, és autójukkal együtt egy képzeletbeli szuperkupa futam képregényhőséivé váltak. Az ötlet merész volt, de sokak arcára mosolyt csalt a sok rajz.
Az este folyamán több, mint ötvenszer szólították ki a versenyzőket, díjazottakat, ami a hat év alatt rekordnak számít. A hagyományok szerint egyedi okleveleket kaptak azok a párosok, akik három vagy több versenyen indultak el, de díjazták az első három helyezett csapatokat és a Szuper kategória dobogósait is. A sok díjazott között természetesen felidéződtek a vásznon a hat verseny legemlékezetesebb pillanatai is.

Fotók >>
Videók >>

2011.10.24.  Eredmények 2011
A Pontállás menüpontban található végeredmények hivatalossá váltak, mivel nem érkezett észrevétel a megadott határidőig.

2011.10.08.  BOE-AEZ Classic, a közös futam
Minden magyar egység célba ért az Oldtimer Szuperkupa és az osztrák ÖMVV nemzeti bajnokság közös zárófordulóján. Marosi György – Marosiné Vince Ágotával az oldalán – megnyerte a futamot, egyetlen ponttal megelőzve a Szabó Endre – Gömöri Melinda párost. A harmadik legjobb a Szuper kategória legjobbja, Ladányi Tamás és Kováts Balázs lettek. Eredmények a www.motorsport.hu oldalon. A frissített pontállás,azaz a Oldtimer Szuperkupa nemhivatalos végeredménye a menüpontban már elérhető, és fotók is lesznek hamarosan! 

2011.09.22.  MiSTER CLASSiC Sopronban
60 autó várja a rajtjelet Sopronban, hogy nekivágjon az eddigi legizgalmasabb útvonalnak, amit a MiSTER CLASSiC-on valaha jegyeztek. A túra része lesz az autózás a Pannónia-Ring egy részén, szerpentinek Ausztriában, és természetesen változatos 1/100-as feladatok döntenek a pontokról. A verseny hivatalos oldala, a www.mister.hu/mc sok információval szolgál autókról, programról.

2011.09.19.  Nevezési lehetőség az OSZ utolsó futamára
Versenyek menüpontunkban elérhető az ÖMVV-val közös bajnoki futam nevezési lapja. A részletekről minden Szuperkupa résztvevőt hírlevélben tájékoztattunk.
A versenyen nem lesz átlagtartás, nem lesz eldobható eredmény, de díjazzák a legjobb magyar párosokat. Várunk minden érdeklődőt.

2011.08.26.  Nagy a  nyüzsgés Győrben
A hagyományos Audi EasToric verseny mellett egy tereprali világkupa verseny is színesíti a napokban Győr autós életét. Az Oldtimer Szuperkupa 4. futamán a hazai résztvevők mellett osztrák, cseh és szlovák versenyzők színesítik a mezőnyt. A hazai élmezőnyt egyelőre nem tudják megszorítani a külföldiek, de a Szuper kategóriában már a dobogó közelében vannak. Eredmények a www.motorsport.hu oldalon találhatók, fényképek pedig hamarosan a verseny hivalatos oldalán, a www.hungariaclassic.hu címen érhetők el.

2011.07.25.  Ennyi mérés még sosem volt egy egynapos versenyen!
Nem kevesebb, mint 33 fotocellát kellett teljesítenie a Hungaria Classic Hévíz versenyzőinek. A verseny központja most is a Lotus Therme Hotel volt, itt volt az ebéd és a díjkiosztó is. Szombaton nagy megtiszteltetés érte a Hungaria Classicot, mert a Magyar Televízió élő közvetítésben volt jelen a rajtnál. A bőséges és hibátlan vacsora után megtartott díjkiosztón debütált a dobogó, aminek legfelső fokára az Ilkovits Ádám – Kemenes Csilla páros állhatott. Erdélyi Zoltán és Csilla lettek a másodikak, míg Gál István – Zelenák Melinda hozták a harmadik helyet. A Szuper kategóriát Prisztavok Tamás – Szikszay Attila nyerték 499 ponttal, és ezzel az abszolút sorrendben is az előkelő negyedik helyet érték el. A csaptversenyt a Kopaszok Motorsport nyerték.
Eredmények a www.motorsport.hu oldalon. Fotók a verseny honlapján érhetők el.
Az Oldtimer Szuperkupa következő versenye az Audi Eastoric (Győr) lesz, ami egyben az osztrák ÖMVV bajnokság része is. Az osztrák csapatok mellett cseh, szlovák és román nevezések is várhatók.

2011.07.01.  X. Hungaria Classic Hévíz - július 23.
Ismét a Balaton környékén tűnik fel az Oldtimer Szuperkupa mezőnye, de most nem a tó mentén, hanem a Zalai-dombság útjain halad a 200 kilométeres útvonal. Sokak számára ismeretlen tájakon vezet az itiner, és egy jó nagy szakaszon még nem járt 1/100-as verseny. A Hungaria Classic hagyományaihoz híven lesznek bőven feladatok.
Hévízen nincs lehetőség a gyakorlásra, de a péntek esti prológ segít a rutin előásásában. A prológon nem kötelező a részvétel, de a tavalyi tapasztalatok alapján nagyon jó hangulatú és szép emlékű része volt a versenynek.
A Hotel Lotus Therme***** Hévíz a verseny központja. A szálloda rendkívül kedvezményes csomagja csak a regisztrált versenyzők számára biztosít 250 €-ért kétnapos, reggelis-vacsorás ellátást. További információk: www.hungariaclassic.hu

2011.06.04.  Befutott a Balaton Classic
Minden parkolót megtöltöttek a Balaton Classic résztvevői a 200 km-es túra során. Tihanyban, Balatonfüreden, Zánkán és a központban, Balatonalmádiban mindenütt nagy sikere volt a nagyon változatos mezőnynek, 31 márka képviselte magát, ami rekord a Szuperkupa futamok történetében. A versenyt nagyon precíz versenyzéssel, minden nehezebb feladatot hibátlanul megoldva nyerte Ilkovits Ádám és Kemenes Csilla. A dobogóra Szabó Endre, Gömöri Melinda, Erdélyi Zoltán és Csilla állhattak. A Szuper kategória győztese Cselikovics János és Petró Zoltán lettek, míg  a legjobb Youngtimer díját Hajdú Zsolt és Jacsó János kapták. A verseny végeredménye és a részletes listák a www.motorsport.hu oldalon találhatók. Fotók, videók hamarosan a www.balaton-classic.hu címen érhetők el.

2011.06.01.  Balaton Classic 2011 - Látványos nézői pontok
Több mint 90 autó szerepel a Balaton Classic rajtlistáján. Az Oldtimer Szuperkupa második fordulójának mezőnyét több helyen is meg lehet tekinteni a Balaton-felvidéken: 
Június 3-án, pénteken 14:00-20:00 között a balatonfüredi Sundance parkban
Június 4-én:
 • 9:00-11:00 és 16:30-18:00 között Balatonalmádiban
 • 10:30-12:00 között Veszprémben az AGIP benzinkúton és a Veszprém Arénánál
 • 11:30-13:00 és 15:30-17:00 között Tihanyban
 • 14:30-tól pedig a Zánkai Ifjúsági Centrumban.
További információk és a nevezett autók fotói:
www.balaton-classic.hu

2011.03.10.  Veszprém Classic 2011 - egy hónap a visszaszámlálásból
Már csak négy hét, és várnak mindenkit a fotocellák és a Bakony útjai az idei szezonnyitón. Egynapos verseny, ami tényleg reggeltől estig kikapcsol mindenkit a mindennapokból! A 2011-es szabályok, amelyek alapján a Veszprém Classic is zajlik, a Szabályzat menüpontban, részeletek és nevezés a versenyre: www.veszpremclassic.hu

2011.03.08.  Austro Classic - Oldtimer Szuperkupa együttműködés
Ausztria legnépszerűbb veteránautós lapjához juthattok mindössze a postaköltségért, a részletekért kattints megállapodásunkra >>

2011.03.06.  Évnyitó Edzés
Sikeresen bemelegített az Oldtimer Szuperkupa mezőnye az idei szezonra, 35 oldtimer autó, és még több, új autóval érkező oldtimeres szívű résztvevő mozgatta meg magát március első, és reméljük a tél utolsó hétvégéjén.
Fotók | Infók, eredmények

2011.01.01.  Az Oldtimer Szuperkupa 2011-es tervezett versenynaptára:
2011.04.10. VESZPRÉM CLASSIC (1x)
2011.06.04. BALATON CLASSiC (1x)
2011.07.23. HUNGARIA CLASSIC HÉVÍZ (1x)
2011.08.26-27. AUDI EASTORIC GYŐR (2x)
2011.09.23-24. MiSTER CLASSiC SOPRON (2x)
2011.10.08. BOE-AEZ LEICHMETALLRÄDER CLASSIC - St.MARTIN (A) (1x)

2010.11.24.  Nullás típusú találkozások az Aréna Moziban!
Sok nevetéssel, és az egész év visszaidézésevel telt az Oldtimer Szuperkupa ötödik szezonjának díjátadása egy nagy moziteremben. Díjat kaptak az év leghűségesebb résztvevői, és természetesen kiosztásra kerültek a 2011-es dicsőségrajtszámok is. Az év három legjobb párosa hatalmas kupákkal emlékezhet az ötfutamos bajnokság minden pillanatára. A Díjkiosztó ünnepség fényképei az alábbi album linkjén láthatók.
A 2011-es naptártervezetről és a szabályok változásairól hamarosan beszámolunk!

Díjkiosztó filmek letölthetők:
(a link felett jobb klikk után - Cél mentése másként...)

VESZPRÉM CLASSIC
BALATON CLASSiC
HUNGARIA CLASSIC HÉVÍZ
AUDI EASTORIC
MiSTER CLASSiC

2010-es év vidám jelenetei
PZ & the Zankshine Band

10. Marosi György / Vince Ágota
9. Pásztor Tamás / Török Sándor
8. Kőszegi László /Kőszegi Judit és ifj. Kőszegi László
7. Szabó Endre / Gömöri Melinda
6. Tajthy Attila / Janoczky Mónika
5. Janzer György / Németh Márk
4. Gál István / Zelenák Melinda és Lukács László
3. Gábeli Tibor / Vig Zoltán
2. Ilkovits Ádám / Kemenes Csilla
1. Erdélyi Zoltán / Erdélyi Zoltánné Csilla

2010.11.08.  Díjkiosztó november 24-én!
Jól halad az ötödik Oldtimer Szuperkupa díjkiosztójának szervezése. A filmvetítésekkel színesített ünnepségre 2010.11.24-én, szerdán 19 órakor kerül sor a Cinema City Aréna moziban, amely a Kerepesi út 9. szám alatt található Aréna Plázában van.
Az első tíz helyezett mellett a korábbi évekhez hasonlóan a versenysorozat leghűségesebb résztvevői is díjazásra kerülnek. A meghívót mindenkinek e-mail útján küldjük ki.

2010.10.02.  Tűzpiros befutó
Az összes autó célba ért az Oldtimer Szuperkupa zárófordulóján, Sopronban. Régi és új Ferrarik voltak a vendégek, akik kiegészítették az amúgy változatos mezőnyt. Burgenland kanyarjai és a feljethetlen vendéglátás mindig a védjegyei ennek a versenynek, és idén az időjárás engedte a szép tájat is látattani az Alpokalján. Szoros verseny volt a helyezésekért, a nem hivatalos állás már megtekinthető a pontállás menünkben, a verseny eredményei és fotók pedig a a MiSTER CLASSiC hivatalos oldalán.

2010.08.19.  Hangverseny a mezőnyben
Lassan összeáll az Oldtimer Szuperkupa záró futamának, a MiSTER CLASSiC-nak a mezőnye. Szeptember 23-a a nevezési határidő, így egy-két csemege még rákerülhet a rajtlistára, addig mindenki előtt nyitott a lehetőség az osztrák-magyar túrára. A mezőny végén új Ferrarik fognak motorjaikkal hangversenyt adni, először kipróbálva a pontossági túrázás szépségeit.
Az útvonal, program és a nevezők mind megtalálhatók a verseny hivatalos oldalán.

2010.08.29.  Befutott a nemzetközi duplaszorzós futam Győrben
Két nagyon kellemes versenynap után, érintve Esztergomot, a gyönyörű Chateau Belát Szlovákiában, átvészelve egy felhőszakadást a győri Dunakapu téren, kikerülve útlezárásokat, kipihenve Mihályházán, egy jó ebéd után Pannonhalmán, és egy nagy tekeregés végén a Rábaringről célba ért a 2010-es Audi Eastoric.
Hihetetlenül szoros küzdelemben dőltek el a helyezések. A versenyt 6 század előnnyel az Erdélyi házaspár nyerte Ilkovitsék előtt, akik mögött, a negyedik helyezettet 1 ponttal megelőző Pásztor Tamás, Török Sándor kettős állhatott még dobogóra. A csapatversenyt a JACIVO nyerte, míg a legjobb Youngtimer a Virág Árpád - Szerencsés Ádám páros lettek, megelőzve magyar, német és cseh párosokat. A 30 éves Audi Quattro tiszteletére zajló versenyen a szokásos díjak mellett a legjobb négykarikás autó is díjat kapott: Szellő István és Mátrabérci Sándor voltak a legjobbak egy rövid Sport Quattróval.
Részletes eredmények a motorsport.hu oldalon, fotók hamarosan a hivatalos honlapon: www.hungariaclassic.hu/eastoric

2010.08.01.  Nevezés a klasszikusokra
Folyamatos a nevezés a két utolsó fordulóra, a Szuperkupa legrégebbi futamaira.
Az AUDI EASTORIC megújult útvonallal készül, egy szlovák kitérőt is beiktatva. Az Audi gyár Fórum épülete a központ, de a két ebédhelyszín - Chateau Belá és Pannonhalma új látogatóközpontja is új élményeket ígér a Dunakapu téri befutó mellett. A nevezési határidő: augusztus 10. Bővebb infók a www.hungariaclassic.hu/eastoric oldalon.
A MiSTER CLASSiC Sopronhoz ragaszkodik, városi kanyargás után jöhetnek majd a környék, Burgenland és a Fertő-tó legszebb útjai. Két nap teljes kikapcsolódás a Lővérekben, nem érdemes kihagyni. A nevezési infók és a korábbi verseny emlékei a www.mister.hu/mc oldalon elérhetők!

2010.07.17.  Hungaria Classic Hévíz
Az Oldtimer Szuperkupa 3. fordulóján, rekkenő hőségben elért eredmények a www.chronomoto.hu oldalon elérhetők!

2010.07.08.  Silvretta Classic, magyarokkal
Öt magyar páros vett részt az egyik legjelentősebb német veteránautós versenyen, a Silvretta Classicon a Montafon hegységben. Az mechanikus mérés kategóriájában, azaz a homokóra kategóriában abszolút magyar fölény volt, az első négy helyet Szuperkupás párosok hódították el. Az abszolút sorrendben is szenzációsak voltak az idei és tavalyi bajnokaink, harmadik és negyedik helyen végeztek, alig néhány pont különbséggel. Az eredmények követhetők a verseny oldalán az Ergebnisse menü alatt a www.silvretta-classic.de oldalon.

2010.06.17.  Hungaria Classic - Nevezés kedvezményes szálláslehetőséggel
Még néhány napig lehet kedvezményesen jelentkezni az Oldtimer Szuperkupa következő, egynapos fordulójára. A Hungaria Classic nevezési határideje ugyan július 7-ig tart, de a kedvezmények június 21-ig érvényesek. Részletes nevezési információk és on-line jelentkezés a verseny hivatalos oldalán a www.hungariaclassic.hu oldalon.

2010.06.16.  Csapatverseny a Hungaria Classicon is
Izgalmasan alakul az Oldtimer Szuperkupa 2010-es csapatversenye. A második versenyen a Lazaracing csapata söpörte be a győzelmet Cselényi, Marosi, Prisztavok/Szikszay összeállításban, így igen kiegyenlíett a küzdelem közöttük és az első futamon győztes JACIVO között. A csapatverseny Hévízen is folytatódik, érdemes még beszállni, jelentkezni az adminisztráció végéig, még a helyszínen is lehet.

2010.06.07.  Balaton Classic 2010 - Napsütés nem csak a logóban
Igazi veteránautós ünnep zajlott a Balaton partján június első hétvégéjén. Az Oldtimer Szuperkupa második fordulóját rendezték meg Balatonalmádi központtal és több, mint 80 autó részvételével.
A 230 km-es túrára nagyon változatos mezőny jött össze, az idén századik születésnapját ünneplő Alfa Romeóból több mint tíz állt rajthoz, de nem hiányozhattak a Porschék, Mercedesek, Fiatok, Renault-ok, Volvók; és a már nem létező gyártók autói is itt voltak: Triumph, NSU, Jensen szintén rajtolt a szépszámú közönség előtt. A versenyt végül csak három autó nem tudta befejezni a napsütéses időben, jól bírták az "öreg vasak" a terhelést a Balaton-felvidék és a Káli-medence gyönyörű útjain. A legidősebb autó, egy 1936-os Bentley is el tudott fordulni Tihany szűk fordulóiban, ahonnan a legszebb panoráma nyílt a magyar tengerre.
A verseny győztese az Erdélyi házaspár lett egy Jaguarral, és egyben megnyerték a FIVA, azaz a nemzetközi szövetség által regisztrált verseny kategóriagyőzelmét is. Mögöttük nagyon szoros volt a küzdelem, és 30 pont, azaz három tizedmásodperc döntött a Gábeli Tibor - Vig Zoltán páros javára Ilkovits Ádám és Kemenes Csilla ellen, akik a legjobb Alfások lettek.
A mezőnyben sok újonc is kipróbálta magát, Tihany és Balatonalmádi polgármesterei is megnézték környékük útjait kicsit más szemmel - egy oldtimer autóból.
A versenyről fotók és az eredménylisták a www.balatonclassic.hu oldalon elérhetők.

2010.06.05.  Balaton Classic 2010 végeredmény
Végeredmény

2010.06.01.  Lezárult a nevezés a Balaton Classicra
Rajtra kész a 2010-es Balaton Classic! 86 autó található a rajtlistán, akik már péntek este bemelegíthetnek a szombati 230 km-es túrára. A FIVA B minősítésű verseny weboldalán már látható a nézők számára fontos útvonal és rajtlista is: www.balatonclassic.hu. Várunk mindenkit a Balatonra ezen a hétvégén!

2010.04.10.  Leintették a Veszprém Classicot
Befutott az Óváros térre az idei év első Szuperkupa futama. A majdnem ötszáz kilométeres táv csak egy autón fogott ki, de a többiek mind bejárhatták a Kab-hegyet, Veszprém belvárosát és a Bakony kanyarjait. Erdélyi Zoltán és Erdélyi Zoltánné Csilla higgadt maradt az összes feladatnál; a dobogó másik két párosa Gábeli Tibor - Vig Zoltán és Gál István - Lukács László lettek. A FIVA verseny kategóriáit Erdélyiék mellett az Ilkovits házaspár és a mezőny legöregebb autójával induló Kovács Jenő - Percze Ilona kettős nyerték. Az idén először kiírt csapatversenyben a JACIVO csapat győzedelmeskedett a Bogár Cabrio Team előtt. Eredménylisták letölthetők innen. További infók, fotók, videók a versenyről a Veszprém Classic honlapján.

2010.03.28.  FIVA minősített autók versenye
A MAVAMSZ és a Veszprém Classic közötti megállapodás értelmében FIVA B kategóriás versennyel indul az idei Szuperkupa. A verseny FIVA kategóriáiban, amely évjáratokra bontva kerül kiírásra, csak nemzetközi FIVA minősítéssel rendelkező autók versenghetnek. További infók a versenyről a Veszprém Classic honlapján.

2010.03.16.  Veszprém Classic - MAVAMSZ megállapodás
Megszületett a megállapodás a MAVAMSZ és az Oldtimer Szuperkupa első futamának rendezője között arról, hogy a 2010-es futamok FIVA B rendezvényként bekerülnek a nemzetközi naptárba. Elsőként a Veszprém Classic akkreditációja történt meg, így már a szezonnyitón meghirdetésre kerül egy verseny a FIVA kategóriái szerint is. A FIVA kategóriák versenyére bárki nevezhet, aki a Veszprém Classic résztvevője, az egyetlen feltétel az autó érvényes FIVA minősítése. A megállapodás értelmében a nyitófutam előtt a MAVAMSZ időpontokat biztosít az autók minősítéséhez, amely sok előnnyel jár a versenyen való indulás joga mellett. A Veszprém Classic nevezési határideje: március 31.

2010.03.08.  OSZ Hírek távirati stílusban
 • Véget ért az Évnyitó edzés, eredmények a www.motorsport.hu címen
 • Fotók hamarosan az albumunkban
 • Két nap van hátra a Veszprém Classic kedvezményes nevezési határidejéből!

2010.02.01.  Évnyitó edzés
Egy kis játékkal fűszerezett 1/100-as programra invitál mindenkit az Oldtimer Szuperkupa március 7-én. Az Évnyitó Edzés veresegyházi központtal kerül megrendezésre, ahol modern autókkal is ki lehet próbálni a századmásodpercek világát. További infók és nevezés a www.motorsport.hu/evnyito oldalon.

2010.01.12.  Elérhetők a 2010-es szabályzatok!
A Szabályzatok menüpontban megtalálhatók az Oldtimer Szuperkupa 2010-es szabályzatai. A változások piros színnel kerültek megjelölésre. A Szuperkupa legfrissebb híreiről és a Versenyzők Képviselőjének választásáról hamarosan hírlevélben tájékoztatjuk a résztvevőket.

2009.12.20.  Szuperkupa 2010 - kis változással
Az Oldtimer Szuperkupa 2010-es naptára:
 • Április 9-10. Veszprém Classic
 • Június 5. BALATON CLASSiC
 • Július 17. Hungaria Classic - Hévíz
 • Augusztus 27-28. Audi Eastoric - Győr
 • Október 1-2. MiSTER CLASSiC - Sopron
Egyéb oldtimeres rendezvények 2010-ben:
 • Március 7. Évnyitó edzés
 • Április 16-18. Oldtimer Expo
 • Május 8. Fém Fatál - női verseny

2009.12.01.  Videók mindenkinek 2009-ből
A 2009-es év összefoglalója
Az év legviccesebb jelenetei
A dobogósók legjobb pillanatai
További helyezetettek 2009-ben: 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10.
Ráadás: Edzésterv a téli hónapokra

2009.11.24.  Szélesvásznú Díjkiosztó a legjobbaknak és mindenkinek
Hatalmas mozivásznon elevenedtek meg az Oldtimer Szuperkupa 2009-es szezonjának legszebb és legviccesebb pillantai a Westend mozijában tartott Díjkiosztón. A három dobogós hatalmas kupát kapott, de emellett kiosztásra került a jövő évi 10 dicsőségrajtszám, és nem mentek üres kézzel haza azok sem, akik legalább 3 versenyen indultak az idei esztendőben.
Fotók ebben a galériában találhatók, a videok hamarosan letölthetők.

Az Oldtimer Szuperkupa legjobbjai:
1. Ilkovits Ádám - Kemenes Csilla
2. Erdélyi Zoltán - Erdélyi Zoltánné Csilla
3. Sárdi Zoltán - Perenyei Csaba
4. Kőszegi László - ifj. Kőszegi László
5. Szabó Endre - Gömöri Melinda
6. Gábeli Tibor - Vig Zoltán
7. Németh Gyula - Földvári Krisztina
8. Janzer György - Németh Márk
9. Tajthy Attila - Janoczky Mónika
10. Gál István - Zelenák Melinda

Az Oldtimer Szuperkupa 2010-es naptára:
Április 9-10. Veszprém Classic
Június 5. BALATON CLASSiC
Július 17. Hungaria Classic - Hévíz
Augusztus 27-28. Audi Eastoric - Győr
Október 1-2. MiSTER CLASSiC - Sopron

2009.09.19.  Ilkovits Ádám és Kemenes Csilla mindent megnyertek
Nem csak a 2009-es MiSTER CLASSiC-ot, de az egész versenysorozatot megnyerte az Ilkovits - Kemenes páros. Az egész verseny alatt nagyon kiegyensúlyozottan versenyeztek, 9 századmásodperc alatti átlaggal mentek a több, mint 40 mérőponton át. A tökéletes kikapcsolódás izgalmas versennyel párosult, volt lassúsági verseny is, és az autóknak egy függönyfalon is át kellett hajtaniuk. A Tűztorony lábánál, a soproni Fő téren sokan várták a mezőnyt, jó hangulatban zárult a 2009-es Oldtimer Szuperkupa utolsó futama. Fotók hamarosan a verseny honlapján: www.mister.hu/mc. Eredmények a www.chronomoto.hu oldalon találhatók.

2009.09.18.  Kiderül, ki lesz a győztes
Nyitott a Szuperkupa állása az utolsó futam előtt. A MiSTER CLASSiC-on több csapat is megszerezheti a bajnoki címet. A több mint 60 autó koradélután vág neki Sopron környékének, hogy majdnem 200 kilométer után a belvárost is megjárva másnap Burgenland felé kanyarodjunk. Stegersbach lesz a második nap fordulója, gyönyörű tájakon vezet majd végig az útvonal. Az autók péntek délelőtt a gyakorlás alkalmával a soproni városi stadionban, illetve 13:30-tól a Campinben tekinthetők meg. Este 19:00 körül a Várkerületen csavarognak majd, a Széchenyi téren egy kis megállással. Másnap reggel ismét a Camping a bázis, és a Főtér lesz a befutó helyszíne 16:30-tól. További infók, rajtlista a verseny honlapján: www.mister.hu/mc. Eredmények a www.chronomoto.hu oldalon követhetők nap mint nap.

2009.08.30.  Három nap, három ország
700 kilométer után mindössze 18 század döntött Ilkovits Ádám és párja, Kemenes Csilla javára az Oldtimer Szuperkupa 4.fordulóján. A nemzetközi mezőny Ausztriában és Szlovákiában is tekergett, igen érdekes és szép helyeket is meglátogatva. Az időjárás minden arcát megmutatatta, de az Audi gyár vendégszeretete mindenkit jókedvre derített. Győrben sokan várták az autókat a Borfesztivál egyik délutánján, de a többi meglátigatott település is nagy mosollyal fogadta a résztvevőket. A Rábaringi autózás örök emlék mindenkinek, izgalmas feladatok mellett az ovális pályán való autózást is ki lehetett próbálni. A bajnokság folytatódik, a dicsőségrajtszámok helye és a dobogós helyezések Sopronban dőlnek majd el.Fotók, videók a versenyről a hivatalos oldalon: www.hungariaclassic.hu. Eredmények a www.chronomoto.hu oldalon követhetők nap mint nap.

2009.07.13.  Rajtlista és nevezés
Elkezdődött a nevezés az Audi Eastoric versenyre, érdemes figyelni a kedvezményes határidőre a www.hungariaclassic.hu oldalon.
Az Oldtimer Szuperkupa utolsó futamára is megnyílt a jelentkezés, érdemes átnézni a kedvezményes lehetőségeket ezen a fordulón is: www.mister.hu

2009.07.11.  Nagy öröm az Óváros téren
Pezsgővel és virággal köszöntötték a Veszprém Classic befutóit a város főterén rendezett ceremónián. Az esti bemelegítés és a szombati versenyap alatt 280 kilométert autózott a mezőny, általában közös útvonalon, de a Historic Rally autók visszatérhettek Farkasgyepűre egy ráadás körre is. A versenyt Ilkovits Ádám nyerte Kemenes Csillával az Erdélyi házaspár előtt. A győztes nemcsak a trófeát vihette haza, hanem egy évig a gondozója lett Bukinak, a veszprémi állatkert bukázó sasának, aki a park legidősebb állata. A Histo kategóriát Szikszay Attila - Murvai György nyerték, a legjobb Youngtimer a Dr. Kiss Norbert - Varga Attila kettős, míg a Túra kategória győztese a veszprémi Karfner Balázs lett Dr. Pintér Lászlóval. Eredmények, videók, fotók a www.veszpremclassic.hu oldalon.

2009.06.06.  Holtverseny a dobogón a BALATON CLASSiC-on
Jól bánt az időjárás a több mint 70 autóval az Oldtimer Szuperkupa idei második futamán. Kellemes balatoni helyek szerepeltek a programban, Balatonalmádit, Tihanyt, Balatonfüredet, Zánkát mind érintette az útvonal. Erdélyi Zoltán hazavitte a Ramada Grand Prix vándordíját, visszavágott a tavalyi néhány századmásoperccel elszalasztott lehetőségért. Mögötte az Ilkovits Ádám - Kemenes Csilla és a Gál István - Zelenák Melinda párosok között a több jobb szakaszhelyezés döntött előbbi javára, mivel mindkét páros 2,93 másodpercet tévedett a nap folyamán. Eredmények a Versenyek menüpontban, fotók hamarosan a verseny hivatalos oldalán, a www.balaton-classic.hu címen.

2009.05.21.  Veszprém Classic a nyár közepén
Az Oldtimer Szuperkupa és a Chronomoto elindította a nevezést az idei harmadik fordulóra, a Veszprém Classicra. Az 1/100-as versenyek történte itt kezdődőtt, és a 2009-es versenyen is lesz minden, ami egy ilyen rendezvényt igazán élvezetessé tesz. A rendezvény pénteken egy különdíjért kiírt Éjszakai szakasszal kezdődik (ezen nem kötelező részt venni, de érdemes). Szombaton az egynapos OSZ túrán a Bakony legszebb útjai következnek: Farkasgyepü, Tés-Olaszfalu, a cseszneki szerpentin sem marad ki a programból, és az ebéd is a Bakony egyik gyöngyszemében, a Club Szarvaskút parkjában lesz.
Barátságos város, árnyékos utak, legendás kanyarok, csodaszép környezet. Várunk mindenkit! Kedvezményes nevezés június 11-ig.
További infók a www.veszpremclassic.hu címen.

2009.05.16.  Még lehet nevezni a Balaton Classicra
Az utóbbi idők legnagyobb mezőnye készül a Balaton partjára június 6-án. A verseny hivatalos oldala szerint mintegy 70 autó nevezése biztos a retro hangulatba hozott versenyre. A Bob-pályás előfutam, a Balaton-parti indulás és befutó, illetve a Balaton-felvidék legszebb útjai méltó folytatása a Szuperkupa hagyományainak. A nevezés még tart, vigyázzon, le ne maradjon! Az indulók pillanatnyi listája megtekinthető további információkkal együtt a www.balaton-classic.hu oldalon.
Május 20-tól lehet nevezni a szezon következő megmérettetésére, a Veszprém Classic-ra, amely a nyár közepén, árnyékos utakon járja majd be a Bakonyt veszprémi központtal. A belvárosi éjszakai szakasz, a legendás rally pálya Farkasgyepűn, és a csodaszép Szarvaskút mind a program részei lesznek. További információk hamarosan!

2009.04.06.  Nevezés a Balaton Classic - Ramada Grand Prix futamra
Elkezdődött a nevezés az oldtimer Szuperkupa második futamára. Az egynapos viadalra a fő kategória mellett ismét lehet nevezni a Túra és Youngtimer osztályokba is. Érdemes figyelni a korai nevezésre, mert van kedvezményes időszak, és érdemes utánanézni a verseny központjául szolgáló hotel kedvezményes szálláslehetőségeinek is.
A Balaton Classic - Ramada Grand Prix rendhagyó bemelegítő péntek délutánt szervez. Az edzéslehetőség és a délutáni regisztrációs lehetőség mellet egy 1/100-as bobversenyen lehet eldönteni a másnapi rajtsorrendet, és egy táncos esten lehet befejezni a napot a Balaton partján. Az egynapos verseny másnap 10 órakor rajtol majd, és ismét bejárja a Balaton-felvidék legszebb tájait.
Információk és on-line nevezési lehetőség a www.balaton-classic.hu oldalon található.

2009.03.27.  Versenynaptár-változás
Sajnálattal informáljuk a Szuperkupa résztvevőit a következő rendkívüli változásról: az április 25-i, a versenysorozathoz újonnan csatlakozott Retro Mobil futamot a Szuperkupa alapítói, a verseny szervezésében és jelenlegi állapotában tapasztalt bizonytalanság miatt - a Szuperkupa résztvevői érdekeinek védelmében - törölte a Szuperkupa versenynaptárából. A Szuperkupa rendezősége nem látja biztosítottnak sem az eddig megszokott színvonal biztosítását a résztvevők számára, sem a rendezvény gördülékeny lebonyolítását Az Oldtimer Szuperkupa 2009-es további futamai természetesen az eddig megszokott formában és minőségben megrendezésre kerülnek. A törölt futam nem része a versenynaptárnak, így az összetett pontok számításánál a legrosszabb eredmény a megrendezett versenyek eredményei közül továbbra is levonásra kerül.
A következő versenyre, a június 6-án tartandó BALATON CLASSiC futamra április 6-tól lehet a nevezéseket leadni.

2009.03.07.  Új győztes a Szuperkupa nyitófutamán
Tizenhárom szakasz után Németh Gyula nyerte a szezonyitó Hungaria Classic Kecskemét futamot Földvári Krisztával az oldalán. A higgadtan haladó Szabó Endre és Gömöri Melinda ezüstérmes lett, Pásztor Tamás Török Sándorral és egy számukra új autóval harmadikok lettek. A 39 autót mindenhol nagy örömmel fogadták Kecskemét környékén. Ladánybenén a helyi Pannonia barátok jó hangulatot teremtettek, az M+F Toyota szalonban is sok rajongó várta a mezőnyt, míg a főtéren a kisgyerekesek lepték el a városháza előtti alkalmi parkolót. Az idén debütáló Túra kategóriában, akik néhány nehezebb szakaszt kihagytak, Vörösmarty Attila nyert Bozsó János navigációja mellett. Eredmények a Versenyek menüpont alatt, további fotók a verseny hivatalos oldalán.

2009.01.10.  A Hungaria Classic Kecskemét futamával startol a szezon
230 km-es táv vár az Oldtimer Szuperkupa első fordulójának résztvevőire Kecskemét környékén. A mezőny március 7-én, szombaton 10 órakor vág neki a tíz 1/100-as feladatnak a Táborfalva melletti Öreg tanyán. A negyven oldtimer érinti a kakucsi, a kecskeméti versenypályákat, megpihen a Hírös Város főterén 14 óra körül, majd egy lakomával egybekötött dijkiosztóval zárul a nap az Öreg tanyán. További információk, rajtlista a verseny hivatalos oldalán, a www.hungariaclassic.hu címen. Nézői pontok: Örkény, Szabadidő Központ előtt a nap folyamán 3-szor (10:00, 11:45, 15:30); Pusztavacs 10:30; Kakucsring 11:15; Ladánybene 10:45; Kecskemét, M+F Toyota szalon 12:15; Kecskemét, Gokart pálya 13:30; Kecskemét, Főtér 14:00; Kunbaracs 14:20.

2009.01.10.  Elindul a szezon és a nevezés
Elkészült a 2009-es Oldtimer Szuperkupa első versenykiírása. A Lajosmizse mellől induló Hungaria Classic Kecskemét versenyre már a Túra kategóriába is lehet nevezni. A kezdőket és a könnyed kikapcsolódásra vágyokat egyszerűbb útvonal és kevesebb feladat, illetve kedvezményes nevezés várja. Mindenki nevezhet az On-Line nevezési lapon, és folyamatosan tájékozódhat a verseny hivatalos oldalán, a www.hungariaclassic.hu címen.

2008.11.26.  Oldtimer Szuperkupa Díjkiosztó a Royal Clubban
A budapesti Royal Clubban, nagyon patinás környezetben zajlott az Oldtimer Szuperkupa harmadik szezonját záró Díjkiosztója. Díjazásra kerültek az év legjobb versenyzői; az első tíz legeredményesebb páros jövőre egész évben használhatja az elért dicsőségrajtszámát, amelyet most oklevélen és névre szolóan hímzett polókon is átvehetett. A legjobbak mellett díjat kapott minden olyan csapat is, akik legalább három futamon indultak a változatos 2008-as szezonban. Az ünnepség keretén belül kiderült, hogy a 2009-es szabályok nem változnak majd, a továbbra is hatfordulós sorozatban négy egynapos és két kétnapos versenyen mérkőzhetnek meg a veteránversenyzés szerelmesei.
Az újoncoknak és a kiélezett küzdelmet kerülő versenyzőknek egy Túra kategória kerül majd kiírásra, ahol egyszerűbb szakaszokon, rövidebb útvonalon és eszközkorlátozások nélkül lehet majd szerepelni, természetesen az OSZ kategóriától külön indított mezőnyben.
A 2009-es szezon két új versennyel bővül, a hagyományos, hévizi szépségversenyt meglátogató új túrával, és a Kelet-Európa legnagyobb rendezvényének címére hajtó, győri Audi Eastoric-kal.

A 2009-es versenynaptár:
március 7. Hungaria Classic Kecskemét - Budapest-Kecskemét
április 25. Retro Mobil verseny - Budapest-Hévíz
június 6. BALATON CLASSiC - Balatonalmádi
július 11. Veszprém Classic - Veszprém
augusztus 28-29. Audi Eastoric - Győr
szeptember 18-19. MiSTER CLASSiC - Sopron-Burgenland

2008.09.27.  Bajnokavatás Veszprémben
Célba ért az idei év utolsó Szuperkupa futama, ahol két nagyobb hiba után is nyerni tudott Erdélyi Zoltán és Csilla, akik ezzel elérték a mesterhármast, azaz háromszor nyerték meg az összetett trófeát. Az Audi Hungaria Classic-on a Gábeli - Vig páros és az Ilkovits házaspár állhatott a dobogóra. Eredmények a Versenyek menüpontban, fényképek a www.hungariaclassic.hu oldalon.

2008.09.22.  Rajtol a Hungaria Classic
Néhány napon - néhány órán belül indul a legnépesebb mezőny az Oldtimer Szuperkupa zárófordulóján. A start pénteken és szombaton is a veszprémi Betekints völgyben lesz, de csütörtök délután már gyakorolnak az autók az újonnan épült Veszprém Aréna előtt. A Királynék városában, szinte minden utcán kanyarog majd a mezőny péntek éjszaka a navigációs feladat alatt, de előtte Sümeg és Ajka is a program része lesz. A szombati menet része lesz Győr belvárosa és a Rábaring is, amely nélkül el sem képzelhető a Hungaria Classic. Rajtlista és további információk elérhetők a www.hungariaclassic.hu oldalon.

2008.09.10.  Közeledik a Hungaria Classic
Egyetlen nap van az utolsó verseny nevezéséből, ahol eldőlnek az idei helyezések. Nem érdemes kihagyni a hagyományos Hungaria Classic-ot, mert a megszokott éjszakai veszprémi szakasz, a Rábaring és a vendégszerető Audi gyár mellett új helyeken is kanyarog majd a legtöbb külföldi indulóval büszkélkedő rendezvény. Információk és on-line nevezés a verseny hivatalos oldalán: www.hungariaclassic.hu

2008.08.30.  Sopron főterére érkezett a két országot érintő MiSTER CLASSiC
Csodálatos tájakon kanyargott az Oldtimer Szuperkupa ötödik fordulója. Az ötszáz kilométeres túrán hagyományos 1/100-as feladatok és átlagtartó is szerepelt, de a legkülönlegesebbek a saját idős feladatok voltak, amelyek a legrutinosabb versenyzőknek is komoly feladatot okoztak. Az eredmények a Versenyek menüpont alatt találhatók, de érdemes a Galériába is benézni; további fotók a verseny hivatalos oldalán lesznek elérhetők: www.mister.hu/mc

2008.07.12.  Célban a legforróbb verseny
Több mint 200 km után befutott a Balaton Classic a hazai tenger partjára. Igen izgalmas helyszínek érintése után a Janzer - Németh páros nyert az 1/100-as és átlagtartó szakaszok legpontosabb teljesítésével. Eredmények a Versenyek menüpont alatt találhatók.

2008.07.08.  Ötven autó rajtol szombaton
Csodaszép vidékeken fog kanyarogni az Oldtimer Szuperkupa negyedik futama. A Balaton Classic - Ramada Grand Prix ötven autós mezőnye július 12-én, szombaton 9:30-kor vág neki a több mint 200 kilométeres túrának Balatonalmádi központjából. Érintik a Balaton északi partjának legszebb részeit, kanyarognak a Káli-medencében, betérnek ebédelni Tapolcára, hazafelé pedig meglátogatják a Művészetek Völgyének településeit. Balatonfüreden igazi népünnepély várja majd a résztvevőket a Tagore sétányon, ahol a befutóval párhuzamosan több rendezvény is zajlik majd. A résztvevők listája és a pontos rajtidők megtekinthetők a hivatalos weboldalon, a www.balatonclassic.hu honlapon.

2008.06.23.  Közeledik a BALATON CLASSiC
Egyre több Balaton környéki település készül a Balaton Classic - Ramada Grand Prix mezőnyének fogadására. Még két hét áll rendelkezésre a nevezésből, de folyamatosan megtekinthetők a résztvevők autói a verseny hivatalos weboldalán, a www.balatonclassic.hu címen, ahol az on-line nevezés is elérhető. A nézői pontok hamarosan elérhetők lesznek, és a versenyzők is megkapnak minden további tájékoztatást. Kellemes útvonal és kiszolgálás vár mindenkit az első Balaton-központú futamon, ahol a győztes a Ramada hatalmas Kupájával távozhat.

2008.06.04.  Vitorlát bontott a BALATON CLASSiC
On line felületen lehet nevezni az Oldtimer Szuperkupa negyedik fordulójára, a július 12-én megrendezésre kerülő BALATON CLASSiC-ra. Aki egy egész hétvégét is szívesen eltöltene majd az egynapos verseny mellett a Balatonon, ne hagyja ki a kedvezményes szállodai csomagot sem. A nevezési lap itt >>> érhető el, míg a verseny hivatalos honlapján további információk és folymatosan frissített rajtlista található a www.balatonclassic.hu címen.

2008.05.24.  Retro Technika - Kellemes autózás és izgalmas verseny az Alföldön
Eddig a Szuperkupa nem járt még az Alföldön, de most sikerült Kecskemét környékét felfedezni az 1/100-as szakaszok rajongóinak. A szimpla, dupla és tripla feladatok mellett két versenypályán is körözhettek a lendületes autózás kedvelői. A mezőnyt mindenütt lelkes nézők fogadták, Kókán, Örkényben, Kecskeméten és Ladánybenén különleges figyelmet kaptak az autók. Az izgalmas versenyben alig több, mint két tized döntött az Erdélyi házaspár és a Coppát győztesként ünneplő Janzer - Németh páros között. A dobogó harmadik fokára Gál István gurulhatott Porschéjával. A következő futamra hamarosan lehet jelentkezni, hogy hasonló élményt élhessen át mindenki Balatonalmádi környékén. Eredmények a Versenyek menüpontban érhetők el.

2008.04.19.  Coppa Pannonia Regia - Célban a mezőny
Két nap alatt az időjárás minden oldalát megmutatta, így a résztvevőknek nemcsak a változatos útviszonyokkal, a pörgős tempóval, hanem a felhőszakadással és a vakító napfénnyel is meg kellett küzdeniük az idei második futamon.
A futamot Janzer György és Németh Márk személyében olyan team nyerte, akiknek ez az első győzelmük, és az eddig futott versenyeik száma sem túl sok. Egy rekord is fűzödik a nevükhöz, dupla szakaszon értek el 0+0 eredményt, amire eddig még nem volt példa. Az Erdélyi házaspár lett az ezüstérmes, Ilkovits Ádám Kemenes Csillával az oldalán pedig a harmadik. Eredmények a Versenyek menüpontban. Nevezés a következő futamra szintén ennél a menüpontnál található.

2007.11.20.  Előnevezés 2008
Aki biztosan indulója kíván lenni a 2008-as Oldtimer Szuperkupa versenyeknek, a létszámkorlátozás miatt (egyes versenyeknél előfordulhat) sohasem akar kimaradni az indulók közül, akkor ezt február 1-ig bebiztosíthatja. Nem kell mást tennie, mint versenyenként 10.000 Ft-ot, azaz bruttó 60.000 Ft összeget előlegként elutalnia az OSZ irodájába a fenti határidőig. A sikeres előnevezés mellett minden versenyre a nevezési határidőn belül ennek ellenére is kell nevezni, de a rendező ezután nem utasíthatja el a nevezést, kivéve ha a nevezés egyéb feltételeinek nem felel meg.
A kaució összege versenyenként kerül jóváírásra a nevezési díjakban, de elvész, ha a rendes nevezési határidőig nem történik meg a nevezés az adott versenyre.
A befizetést az alábbi számlára kell megtenni: ChronoMoto Kft. 11600006-00000000-05321335 Megjegyzés: OSZ 2008 + a versenyző neve. A versenyekre elegendő versenyzőpárosonként csak a vezetőnek regisztrálni.
A befizetőétől eltérő névre szóló számlaigényét a ChronoMoto 30/6884120-as számán jelezheti. A regisztrált előnevezésről e-mailben értesítjük a versenyzőket.

2007.11.14.  Fényes díjkiosztóval zárta az évet az Oldtimer Szuperkupa
Nagyon jó hangulatban került sor Budapesten az Oldimer Szuperkupa év végi díjkiosztó ünnepségére. Az első tíz helyezett átvehette dicsőségrajtszámát, amelyet a jövő évben minden versenyen viselhetnek. Az első három pedig hatalmas kupákkal távozhatott, miután megnézte az egész éves teljesítményéről szóló viedoklippet. Egy szellemes válogatást is láthatott a közönség az év legmókásabb pillanataiból összevágott anyagból.
Gratulálunk a díjazottaknak!

2007.09.30.  Szuperkupa 2008
Harmadik szezonjához közeledik az Oldtimer Szuperkupa. A lezárult versenybejelentések után a 2008-as szezon az alábbi, megújult rendszerben zajlik majd: három egynapos és három kétnapos versenyt tartalmaz a sorozat:

2008.03.08. Start Historic (1x) - Budapest
2008.04.18-19. Coppa Pannonia Regia (2x) - Budapest
2008.05.24. Retro Technika 2008 (1x) - Kecskemét
2008.07.12. Balaton Classic (1x) - Balatonalmádi
2008.08.29-30. MiSTER CLASSiC (2x) - Sopron
2008.09.26-27. Hungaria Classic (2x) - Veszprém-Győr

2008.11.26. Díjkiosztó - Budapest

2007.08.22.  Erdélyi Zoltán - Erdélyi Zoltánné Csilla a Szuperkupa győztesei
Erdélyi Zoltán dobogós helyével megvédte Szuperkupa címét, Ilkovits Ádámé lesz jövőre a kettes rajtszám, míg a dobogó harmadik fokára Pásztor Tamás állhat fel, mivel azonos pontszámuk miatt a BPCGP győzelmi helyezése döntött Sárdi Zoltán ellen. A navigátorok Szuperkupa győztese Erdélyi Zoltánné Csilla lett Marosi György és Török Sándor előtt. Eredmények a Pontállás menüben.

2007.08.22.  Az Ilkovits Ádám - Marosi György páros nyerte a Chonoswiss-Audi Hungaria Classic versenyt
Mindössze két hibapont döntött az Oldtimer Szuperkupa zárófordulóján a győzelemről. Ilkovits Ádám mind a hat alkalommal részt vett a korábbi évek Hungaria Classic versenyén, de most sikerült először nyernie a viadalon. Gábeli Tibor Vig Zoltánnal lett a második, míg a dobogóra az Erdélyi házaspár állhatott. Eredmények a Versenyek menüpontban találhatók.


2007.08.31.  Célban a MiSTER CLASSiC
Ilkovits Ádám Marosi Györggyel az oldalán nyerte az Oldtimer Szuperkupa negyedik fordulóját, a Sopron környékén és Burgenlandban kanyargó MiSTER CLASSiC-ot. Az izgalmas, változatos feladatokkal tűzdelt versenyen Erdélyi Zoltán és Erdélyi Zoltánné Csilla futottak be az ezüstös helyre, míg Pásztor Tamás Török Sándorral lett újra dobogós. A Szuperkupa ponttáblázatán pontazonosság alakult ki, így minden az utolsó fordulón dől majd el.


2007.07.22.  Véget ért a harmadik futam
Erdélyi Zoltán és felesége, Csilla nyerték a duplaszorzós Coppa Pannonia Regiát. A különdíjas Le Mans-i szakaszgyőzelem is az övék lett, míg a péntek esti prológon a Pásztor Tamás - Török Sándor duó nyert, akik egyébként egyetlen ponttal továbbra is a Szuperkupa éllovasai. Eredmények a Versenyek menüben.


2007.07.20.  Coppa prológ a Camponánál
Ma este veszi kezdetét a Szuperkupa 3. futamának bemelegítése 19:00-kor a budafoki Camponánál. A 100 km-es kör érinti Százhalombatta főterét, Martonvásárt, és Érdre fut be a Földrajzi Múzeumhoz. A másnapi futam szintén a Camponától startol, és Budapesten két helyen, a Művészetek Palotájánál és az Aréna parkolójában látható a több mint 60 oldtimer. A váci, gödi, nagybörzsönyi főterek után Nagymaroson kompra száll a társaság, és Visegrádra érkezik délután öt órakor. A vasárnapi menet Esztergomot érinti először, majd Bajna és Csákvár következik. Ebéd után Piliscsaba és Szentendre a két nagyobb város a visegrádi befutó előtt, közel 600km után.

2007.06.23.  Négy hibapont döntött a BPCGP-n
Az Oldtimer Szuperkupa második fordulóján, a Budapest Classic Grand Prix -n egy 1931-es kisteherautóval Pásztor Tamás és Török Sándor nyertek, épphogy megelőzve a Veégh - Gáspár és a Németh - Treer párost. A 11 mért szakasz mellett a Wekerle telepen kialakított navigációs feladat is nehezítette a 100 induló dolgát. Az Oldtimer Szuperkupa pillanatnyi állása a Pontállás menüpont alatt megtalálható.


2007.06.20.  Rajtol a második futam különleges autókkal
Látható a Budapest Classic Grand Prix honlapján az a 120 autó, amelyek rajthoz állnak az Oldtimer Szuperkupa második fordulóján. A mezőny különlegessége az a 21 háború előtti autó, amelyek nagyon ritkán láthatóak. A Közlekedési Múzeum elől 9:15-kor rajtoló verseny nézői pontjai és a program megtekinthető a www.bpcgp.hu oldalon.


2007.05.04.  Egy nappal előrébb kerül a MiSTER CLASSiC
Érdemes már most a naptárunkban javítani a MiSTER CLASSiC új dátumát, ami a rendező tájékoztatása szerint egyetlen nappal korábbra kerül. A versenynapok új időpontja 2007.08.30-31.(A regisztráció is egy nappal korábban elkezdődik.)


2007.04.28.  Az Erdélyi házaspár nyerte a MÁTRA 600-at
Két változatos, hosszú versenynap után a szikrázó napsütésben a tavalyi Oldtimer Szuperkupa győztes Erdélyi Zoltán és Erdélyi Zoltánné Csilla nyerték a Mátra 600-at egy 1968-as Jaguárral az Ilkovits Ádám - Marosi György és a Pásztor Tamás - Török Sándor párosok előtt. Az Oldtimer Szuperkupa pillanatnyi állása a Pontállás menüpont alatt megtalálható.


2007.04.27.  Rajtol az első futam, a MÁTRA 600
A verseny hivatalos honlapján már fut a visszaszámlálás a 2007-es szezon rajtjáig. Az érdeklődők először a Vajdahunyadvárban láthatják a mezőnyt április 27-én reggel 8:30-tól, ahonnan félpercenként indulnak 600 km-es útjukra az oldtimerek. A pontos útvonalról, nézői pontokról szintén a verseny oldalán lehet érdeklődni. A befutó április 28-án 18:00-tól lesz Galyatetőn.


2007.02.01.  Előnevezés a futamokra február 15-ig
Aki biztosan indulója kíván lenni a 2007-es Oldtimer Szuperkupa versenyeknek, a létszámkorlátozás miatt (egyes versenyeknél előfordulhat) sohasem akar kimaradni az indulók közül, ezt február 15-ig bebiztosíthatja.
Nem kell mást tennie, mint versenyenként 5.000 Ft-ot, azaz 25.000 Ft + ÁFA összeget előlegként elutalnia az OSZ irodájába a fenti határidőig. A sikeres előnevezés mellett minden versenyre a nevezési határidőn belül ennek ellenére is kell nevezni, de a rendező ezután nem utasíthatja el a nevezést. A kaució összege versenyenként kerül jóváírásra a nevezési díjakban, de elvész, ha a rendes nevezési határidőig nem történik meg a nevezés az adott versenyre.
A befizetést az alábbi számlára kell megtenni: ChronoMoto Kft. 11600006-00000000-05321335 Megjegyzés: OSZ2007 + a versenyző neve. A versenyekre elegendő versenyzőpárosonként csak a vezetőnek regisztrálni.
A befizetőétől eltérő névre szóló számlaigényét a ChronoMoto 30/6884120-as számán jelezheti. A regisztrált előnevezésről e-mailben értesítjük a versenyzőket.


2007.01.27.  On-line nevezés
A 2007-es szezonban az Oldtimer Szuperkupa minden versenyére lehet nevezni az interneten keresztül. A Versenyek oldalon ki kell választani a megfelelő versenyt, és az on-line nevezésre kattintva hiánytalanul kitölteni a mezőket. Próbálja már az első versenyre, a Mátra 600-ra így feladni nevezését.


2006.11.28.  Lezajlott a Díjkiosztó a Callas Kávéházban
Nagy érdeklődés mellett, több mint 120 versenyző társaságában zajlott le az első Oldtimer Szuperkupa díjkiosztó ünnepsége Budapesten, a Callas Kávéházban. Az ünnepségen kiosztásra került a legjobb 10 helyezettnek járó jövő évi dicsőségrajtszáma, és természetesen az első három Vezető és Navigátor hatalmas kupákkal távozhatott. A díjkiosztón kiosztásra került az OSZ Fair Play díja, amit az Erdélyi Zoltán - Erdélyi Zoltánné páros vehetett át. Az Oldtimer Szuperkupa végeredménye PONTÁLLÁS menüpontukban, az ünnepségről készült, sajtó minőségű képek FOTÓALBUMUNKBAN találhatók.


2006.11.15.  Elkészült a versenynaptár
A legnagyobb hazai 1/100-as versenyeket tömörítő Oldtimer Szuperkupa alapítói előálltak 2007-es versenynaptárukkal. A szezon egy új rendezvénnyel, a duplaszorzós Mátra 600-zal kezdődik, majd az idén már megszokott versenyekkel folytatódik: Budapest Classic Grand Prix, Coppa Pannonia Regia, MiSTER CLASSiC, és a Chronoswiss-Audi Hungaria Classic. Jó hír, hogy 2007-ben a két utolsó verseny időpontja között 3 hét különbség lesz, így a jó idő szinte minden hónapjára jut majd Szuperkupa rendezvény. Néhány szabálymódosítással a versenyek még egységesebbek lesznek, és az alapítók reményei szerint a digitális eszközöket teljesen felváltja a mechanikus mérés.


2006.11.09.  Véget ért az első Oldtimer Szuperkupa.
A négy verseny alatt mindenféle helyzetbe kerültek a versenyzők; volt, hogy a melegrekord dőlt meg, de néha szakadó eső is nehezítette mindenki dolgát. Több mint 1600 kilométeren át kellett a legjobbnak lennie vezetőnek és navigátorának, amit a leginkább az Erdélyi Zoltán és felesége alkotta duó tudott megoldani 2006-ban. Győzelmük fölényes volt az Oldtimer Szuperkupában, büszkék lehetnek teljesítményükre. A versenyeken nem volt ilyen nagy az előnyük; előfordult, hogy 2 század döntött a javukra, és persze volt olyan verseny is, ahol más hozta el az elsőséget. A két másik profi csapat közül a Mózes Zoltán - Schütz Gergely kettős az utolsó futam babérjait aratva lett a Szuperkupa ezüstérmese, míg a Sárdi Zoltán - Perenyei Csaba páros a nyitófutamot megnyerve állhatott a dobogó harmadik fokára.

2007 gyorsan közeledik, a szervezők már az asztalok mögött tervezik a versenynaptárt, szabályzatokat. Ezek hamarosan elérhetőek lesznek oldalunkon.